İşçiden Koç’a: Gelin aracısız bitirelim

Koç Holding’e bağlı Tüpraş ile Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasıyla Petrol-İş Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli işçileri Koç Holding binasının önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 26.06.2019 - 23:13
Abone Ol google-news

Ramazan Bayramı’ndan önce Tüpraş ile Petrol İş arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamamış ve süreç Yüksek Hakeme’de kalmıştı. Sendika, 3 yıllık sözleşme kapsam süresi, vardiya sisteminde değişiklik ve mazeret izinleri konusunda taviz vermeyeceğini duyurmuştu.
Sendikadan yapılan açıklamada, Tüpraş’taki 4 bin 300 üyenin kararlılığından güç alan sendikanın, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceği vurgulanarak şu çağrı yapıldı:
“Gelin, TÜPRAŞ’ta işyeri kültürü ve geleneklerine uygun biçimde, toplusözleşmeyi araya başka bir irade sokmadan, müzakere yoluyla bitirelim. 40 yıllık iş barışının sürmesini sağlayalım. Taraflar için yıpratıcı olacağından ve iş barışını ciddi anlamda bozacağından, aksi bir duruma izin vermeden, her dönem olduğu gibi karşılıklı anlayış ve sağduyu çerçevesinde bir anlaşmaya varalım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler