Kaya: Spor yap, bağımlılıktan uzak dur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Bağımlılıkla Mücadele ve Doping Komisyonunun Adana’da düzenlediği, "Bağımlılıkla Mücadele Toplumsal Duyarlılık” toplantısına katılırken, önemli açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 04.01.2020 - 18:20
Kaya: Spor yap, bağımlılıktan uzak dur!
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya,  Bağımlılıkla Mücadele ve Doping Komisyonunun Adana’da düzenlediği, "Bağımlılıkla Mücadele Toplumsal Duyarlılık” toplantısına katılırken, önemli açıklamalar yaptı.

Yıldırım Kaya, “Bağımlılık dediğimizde alkol, sigara, esrar-eroin gibi madde bağımlılıkları akla geliyor. Ancak bağımlılık bunlarla sınırlı değil. İnternet, cep telefonu, dijital oyunlar, kumar… gibi çok çeşitli bağımlılık hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Sporu unutan toplum kötüye gidiyor” dedi.

Bağımlılığın tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu söyleyen Kaya, “Ancak bilinçli ve sabırlı bir mücadele gerektirir. Bu yüzden tedavi edilmesi gereken, ciddi bir hastalık olarak kabul etmek gerekir. Bu kabullenme tedavi sürecinin de olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.” dedi.

AKP döneminde uyuşturucu kullanım yaşının 10 yaşa kadar düştüğünü söyleyen Kaya, “Üzülerek söylemeliyim ki dünyada madde bağımlılığına bağlı can kayıpları azalırken, Türkiye’de bu sayı artıyor. Türkiye’de madde kullanımına bağlı can kaybı yüzde 20 gibi yüksek bir orana ulaşmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Adalet Bakanlığı verilerine göre uyuşturucudan ölenlerin sayısı 2011 yılında 105, 2016 yılında 920, 2017 yılında 941 olmuştur. Son yıllarda uyuşturucudan ölenlerin sayısı on kat artmıştır.” diyen Kaya, “ Toplumsal duyarlılığı artırmak, çözüm önerileri sunmak için konunun uzmanlarıyla bilgilendirme toplantılarımızı diğer illerimizde de yapacağız. Toplumun kanayan yaralarına parmak basmaya, çözüm önerilerini kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğiz. CHP Spor Kurulu olarak toplumsal duyarlılığı artırmak, çözüm önerileri sunmak için konunun uzmanlarıyla bilgilendirme toplantılarımızı diğer illerimizde de yapacağız. Toplumun kanayan yaralarına parmak basmaya, çözüm önerilerini kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğiz.”




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler