“Bu takım, milletin ta kendisi..”

Şenol Güneş’ten önemli açıklamalar: Taze bir başlangıç yapmak istiyoruz.

Yayınlanma: 24.12.2019 - 23:46
“Bu takım, milletin ta kendisi..”
Abone Ol google-news

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT Spor’a jnemli açıklamalarda bulundu.

İşte o sözler:

EURO 2020’nin açılış maçına İtayla ile başlayacağız, dünyanın gözü bu maçta olacak. Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantiledik ama yeni bir dönem başlıyor bizim için. Taze bir başlangıç bizim için. EURO 2020 için kamp ve maç programlarımız neredeyse hazır. Bütün planlarımızı yaptık, organizasyonlarımızı gerçekleştirdik. Planlanan işlerin karşılığını gördük. Genç ama kendine güvenen taraftarlarla bütünleşen bir grupla yola çıktık."

"Medya ve taraftarlarla paylaşmadığımız bazı düşüncelerimiz oldu. Çok perde arkası durum oldu tabi. Beşiktaş ve Milli Takımda çalıştığım zamanlarda zor bir süreç oldu. Beni istemeyenler oldu. O dönemi iyi atlattığımızı düşünüyorum. Futbolun tüm paydaşları olarak yeni bir kültüre geçmemiz gerekiyor. Avrupa Şampiyonası’na katılmak hedefimizdi. Şahsım olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmayı çok istiyordum. Dünya Kupası’na ikinci defa katılmayı çok istiyorum. Bütün turnuvalara katılmamız lazım ilk aşamaya geldik. Hızlı gitmeden yavaş yavaş sindirerek önümüze bakmalıyız. O kadar uçta yaşıyoruz ki Fransa’yı ilk defa yeniyoruz, grupta favori son dünya şampiyonu. 3 gün sonra rakibimiz olan İzlanda’ya yeniliyoruz. Birinde iş bitti derken diğerinde acaba yapabilir miyiz diyoruz. Bütün bunları aşama olarak geçmek tecrübe. Kaybettikleriniz size tecrübe getirir, kazandıklarınız değil. Biz Fransa maçının taktik analizini medyada çok işlemedik. Böyle bir oyuna karşı sonuç almak çok önemliydi araya öyle maçlar girdi ki İzlanda, Arnavutluk ayrı ayrı maçlar oynadık. Maçları kazanarak ve kaybederek tecrübe kazandık."

İstanbul’da oynamak riskti

''İstanbul’da maç oynanmıyordu. Maç oynandı ve zor maçları İstanbul’da kazandık. İstanbul’da oynamak riskti. Az önce anlattığım her şeyde risk var. Ama bir yola çıktıysanız önünüze çıkan engelleri geçmeden başarılı olamazsınız. Biz her zaman zorluklar karşısında savaşan bir milletiz. Anadolu’daki desteğe teşekkür ediyorum onlara borçlu hissediyorum. İstanbul’da bir Anadolu, oradan gelen bir çok insan var.''

Bu takım milletin kendisidir

Biz milletin kendisiyiz zaten ben sizin adınıza, vatandaş adına buradayım. Buranın sahibi değilim. Bu oyuncu için de geçerli. Bu düşünceyi yansıttık taraftarda bunu yansıttı. Biz iyi takımız, buraya kolay gelmedik. Elimizde Kaan, Çağlar iki stoperimiz oynuyordu öyle bir gelişti ki Ozan ve Merih’i aldık. Kaan ve Çağlar’la maçta kaybediyorduk. Kim diye düşündük tercih yaptık. Çağlar oynamaya başladı Merih oynamadı. Mesele kim oynadı değil mesele takım. Sadece stoperden bahsettim forvet için orta saha için aynı önemli olan duyguyu yerleştirmekti bunu yaptığımızı düşünüyorum. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler