FIBA Dünya Kupası'nda günün sonuçları

FIBA Dünya Kupası'nın 5. gününde oynanan 8 karşılaşma sona erdi

Yayınlanma: 04.09.2019 - 17:25
FIBA Dünya Kupası'nda günün sonuçları
Abone Ol google-news

Basketbol Dünya Kupası'nda 5. gün oynanan 8 karşılaşma sona erdi. Bugün oynanan karşılaşmalar ile A, B, C ve D grup maçları sona erdi.

A Grubu'nda Polonya, Fildişi Sahili'ni 80-63 mağlup etti ve gruplarda 3'te 3 yaparak grubu birinci bitirdi. Grup'ta bir üst tura yükselecek diğer takımı belirleyen maçta Venezuela, ev sahibi Çin'i 72-59 mağlup etti ve üst tura yükselen diğer takım oldu.

B Grubu'unda üst tura çıkmayı garantileyen iki takım Arjantin ve Rusya karşı karşıya geldi. Birinciyi belirleyen karşılaşmayı Arjantin 69-61 kazandı. Grubun diğer maçında Nijerya, Kore'yi 108-66 mağlup etti. Diğer Afrika takımlarının turnuvadaki kötü gidişlerinin ardından Nijerya, elenmesine rağmen 24 sayılık averajı sayesinde olimpiyat vizesi şansını sürdürüyor.

C Grubu'nun sabah oynanan maçında Porto Riko Tunus'u 67-64 mağlup ederek üst tura yükseldi. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen İspanya ise İran'ı 73-65 mağlup ederek grubu birinci bitirdi.

Bugün oynanan karşılaşmalarla son maçları oynanan diğer bir grupta ise üst tura yükselmeyi daha önceden garantileyen Sırbistan İtalya'yı 92-77 mağlup etti ve üst tura yükseldi. Grubun diğer maçında Afrika temsilcisi Angora Filipinler'i 84-81 mağlup etti. 

Bu sonuçlarla, Dünya Kupası'nda yeni uygulanan sistemle ortaya çıkan, İkinci Tur'da oluşacak I ve J grupları belli oldu. A ve B gruplarının ilk iki sıra takımlarıyla oluşan I Grubu'nda yer alacak takımlar; Polonya, Venezuela, Arjantin ve Rusya oldu. 

C ve D gruplarının ilk iki sırasındaki takımlarla oluşan J Grubu ise, İspanya, Porto Riko, Sırbistan ve  İtalya'dan oluştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler