ABD'yi salladık ama yıkamadık

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında ABD'ye 93-92 mağlup oldu.

Yayınlanma: 03.09.2019 - 17:46
ABD'yi salladık ama yıkamadık
Abone Ol google-news

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'de gerçekleştirilen 2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında güçlü rakibi ABD ile karşılaştı. Müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmada Millilerimiz galip gelme fırsatlarını kaçırarak sahadan 93-92 mağlup ayrıldı. 

Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde oynanan karşılaşmada milli takımın başantrenörü Ufuk Sarıca, Japonya karşısında olduğu gibi Doğuş Balbay, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ilk beşini sahaya sürdü.

Milli takımda Scottie Wilbekin, Japonya mücadelesinde olduğu gibi ABD maçına da yedekler arasında başladı.

Türkiye ile ABD arasındaki karşılaşmaya basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. 18 bin kişilik salon tamamen dolarken, Türk taraftarlar da takımlarına ilk dakikadan itibaren destek verdi.

ABD Başantrenörü Gregg Popovich de Çekya karşısında sahaya sürdüğü Mitchell, Walker, Barnes, Tatum, Turner ilk beşi A Milli Takım karşısında da görevlendirdi.

İkinci çeyreğe ABD daha iyi başladı. Çeyrek başında farkı çift hanelere çıkardı. Çeyrek ortasından itibaren toparlanan Milli Takımı'mız, 10-0 seri yakalayarak ABD ile aradaki farkı kapattı 

Üçüncü çeyrek kafa kafaya geçerken Millilerimiz farkı azalttı. Çeyrek skorunda 19-18 önde olan milli takımımız son çeyreğe 65-61 geride gitti.

Son çeyreğe fırtına gibi başlayan Millilerimiz, Çeyrek ortalarına doğru melih ile eşitliği yakaladı. Bu bölümde 1 üçlük atan ve bir top çalan Melih, takımımızı ateşleyen isim oldu. ABD' sonrasında tekrar farkı 5 sayıya çıkarsada millilerimiz yılmadı ve son 12 saniye kala karşılaşmada öne geçti. Son topu Tatum ile değerlendiren ABD sutta isabet bulamadı fakat hakemler Sertaç'a faul çaldı.Tatum serbest atıştan 3'de 2 atınca skor 81-81 oldu ve karşılaşma uzatmaya gitti.

 Uzatmaya millilerimiz çok iyi başladı. İyi savunma yapan Millilerimiz üst üste üçlüklerle farkı 5 sayıya çıkardı. Fakat ABD Milli Takımı tekrar toparlandı ve 7-0 seri yakalayarak tekrar üstünlüğü eline aldı. Son dakikaya 2 sayı geride giren millilerimiz Cedi'nin basket faulü ile tekrar öne geçti. Son dakikada müthiş savunma yapan millilerimiz son 9 saniyede Doğuş ile topu çaldı. Doğuş'un çaldığı topun ardından Harris'in sportmenlik dışı faulüne maruz kaldı. Fakat Doğuş çizgiden 2'de 0 atınca Millilerimiz farkı açma sansını yitirdi. Kenardan başlayan Millilerimizde bu kez Cedi çizgiye gitti. Fakat Cedi'de çizgiden 2'de 0 attı ve ABD'ye öne geçme fırsatı yakaladı. Çizgiye gelen Barnes 2'de 2 atınca ABD 93-92 öne geçti ve son iki saniyeye önde girdi. Fakat Millilerimiz son saniyede Ersan  ile şutu kaçırınca ABD 93-92 galip geldi.

 Milli takımımızda 23 sayı ile oynayan Ersan İlyasova sahanın en skoreri olurken, Melih Mahmutoğlu'da 18 sayıyla en skorer ikinci oyuncu oldu. ABD'de ise Khris Middleton ise 15 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Grubumuzda oynanan diğer mücadelede ise Çekya Japonya'yı 89-76 Mağlup etti. 

Millilerimiz 5 Eylül saat 11:30'da Çekya ile karşılaşacak. Çekya-Türkiye maçının galibi bir üst tura yükselecek.

ABD: 93 - TÜRKİYE: 92 

SALON: Şanghay Oriental Spor Merkezi
HAKEMLER: Aleksandar Glisic (Sırbistan), Ferdinand Pascual (Filipinler), Wojciech Liszka (Polonya)
ABD: Mitchell 9, Walker 14, Barnes 10, Tatum 11, Turner 11, Lopez 4, Harris 11, Smart 5, Middleton 15, White 2, Brown 1
TÜRKİYE: Doğuş Balbay, Melih Mahmutoğlu 18, Cedi Osman 15, Ersan İlyasova 23, Semih Erden, Buğrahan Tuncer 2, Furkan Korkmaz 16, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı 6, Wilbekin 12
1. PERİYOT: 26-21
İLK YARI: 47-42
3. PERİYOT: 65-61
NORMAL SÜRE: 81-81

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler