Doğal gaz zamlarının sebebini böyle açıkladı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmalarıyla ilgili, 'FETÖ ile olan mücadeleyi yürüten muhalefet değildir, iktidardır. Bunu muhalefete yüklemenin bir mantığı olmaz. Bütün istihbarı bilgiler hükümetin elinde var. Konuya iktidar artık kendi siyasi menfaati yönünde yaklaşıyor. Bunun siyasi ayağı ortaya çıksın' dedi. Karamollaoğlu artışı tepki çeken doğal gaz faturaları ile ilgili "Bütün dünyada doğal gaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor? Bunun bir tane sebebi var; bütçeyi denkleştiremedi arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 14:29
Doğal gaz zamlarının sebebini böyle açıkladı
Abone Ol google-news

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısı düzenledi. Libya'da yaşanan son gelişmelerin bütün ülkeler tarafından yakinen takip edildiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Çünkü Libya, Libya'dan ibaret değil. Suriye'nin Suriye'den ibaret olmadığı gibi" dedi.

Karamollaoğlu, Libya'da yaşanan gerginliğin daha fazla büyümeden, diyalog ve diplomasi yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydederek, "Askeri çözümün değil, diplomatik ve siyasi çözümün aranması için bugüne kadar defalarca çağrıda bulunduk, bu çağrılarımızı bugün de tekrarlıyoruz. Berlin'de yapılan zirve bu sebeple herkesin dikkatini çekti. Ancak unutmamamız gerekir ki, İslam dünyasındaki kalıcı barış Berlin'de, Washington’da halledilemez. Bunun mutlaka bu bölgede İstanbul'da, Bağdat'ta, Şam'da, Tahran'da yapılacak olan toplantılarla çözülmesi esas olmalıdır" diye konuştu.

'DOĞAL GAZ FATURALARI ALDI BAŞINI GİDİYOR'

Türkiye'de, insanların artık faturalarını sosyal medyada paylaştığını söyleyen Karamollaoğlu, "Özellikle doğal gaz faturaları aldı başını gidiyor. Varsa yoksa yol, köprü, tünel, yüksek binalar. Bunların ekonomiye bir katkısı yok. Tekrar söylüyoruz; biz ne yola karşıyız, ne köprüye, ne tünele karşıyız. Biz israfa karşıyız" ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu, Kanal İstanbul projesinin Türkiye'nin bir numaralı meselesi olmadığını söyledi.

Karamollaoğlu, "Bütün dünyada doğal gaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor?" diye sorarak "Geçen senelerde 300-400 lira olan faturalar bu sene 500-600 hatta 700 liralara çıktı. İnsanlar sosyal medyadan faturalarını birbirlerine gönderiyorlar. Doğalgaz faturaları aldı başını gidiyor. Dünyada son bir yılda doğal gaz fiyatları yüzde 50’den fazla düşerken her ne hikmetse Türkiye’de devreye bir şeyler giriyor, yüzde 50 artıyor. Bunun cevabını bugünkü hükümetin vermesi icap eder. Bu nasıl bir mantık? Bütün dünyada doğal gaz fiyatları düşüyor. Bizde neden artıyor? Bunun bir tane sebebi var; bütçeyi denkleştiremedi arkadaşlar. Denk bütçe yapma imkanını bulamıyorlar. Çünkü aldıkları borçların hem borç taksitlerini hem de faizlerini ödemeye mecburlar. Bundan dolayı da sadece vergi, zam. Başka bir şey bilmiyorlar. Çünkü bugüne kadar aldıkları paraları har vurup harman savurmuş sadece ve sadece gösterişe tahsis etmişler. Yıllardır söylüyoruz, asfalt ve beton karın doyurmaz! Hala anlayamadılar" şeklinde konuştu. 

'SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKSIN'

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik "Eğer FETÖ'nün siyasi ayağı varsa, siz çıkarın ispatlayın. Eğer ispatlayamıyorsanız, bunlar sizin içinizde" sözlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Bu bir polemik. Yani FETÖ ile olan mücadeleyi yürüten muhalefet değildir, iktidardır. İktidar FETÖ ile mücadeleyi bir numaralı meselesi olarak benimsemiştir. 3,5 yıldır da bir sürü kararlar aldı. Sonra o kararlar değişiyor. Mahkeme karar alıyor, daha sonra karar bozuluyor. Yani bunu muhalefete yüklemenin bir mantığı olmaz. Bütün istihbarı bilgiler hükümetin elinde var. Konuya iktidar artık kendi siyasi menfaati yönünde yaklaşıyor. Onun için siyasi ortağı olan Sayın Bahçeli'nin de talepleri var, bunun siyasi ayağı ortaya çıksın."

Karamollaoğlu, erken seçim tartışmaları ile ilgili olarak ise bu konuda yetkili kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu kaydetti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler