Meclis'te tek başına!

TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı. Meclis'in bugünkü oturumuna sadece TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldı

Yayınlanma: 21.01.2020 - 16:31
Abone Ol google-news

TBMM Başkanvekili Levent Gök, birleşimi açtıktan sonra katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti

TBMM'nin bugünkü gündeminde, gündeme ilişkin milletvekillerinin söz alması bekleniyordu. Gök, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

TEK BAŞINA

Habertürk'te yer alan habere göre TBMM'nin bugünkü oturumuna katılan tek isim TİP Genel Başkanı Erkan Baş oldu.

Duruma tepki gösteren Baş,  kulislerde konuşulan bir iddiayı da gündeme getirerek, "okulların tatil olması nedeniyle meclisin de tatil olması ve vekillerin aileleriyle tatil yapabilme şansı bulması..." dedi.

Baş'ın konuşmasından ilgili kısım şöyle:

‘TBMM AKP’NİN OYUNCAĞI MIDIR?’

- “TBMM AKP'nin, Saray'ın oyuncağı mıdır? İstedikleri zaman çalıştıracakları, istemedikleri zaman tatil edecekleri bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değil. “

- “Açıktan söylenmeyen ama kulislerde konuşulan bir iddia, okulların tatil olması nedeniyle meclisin de tatil olması ve vekillerin aileleriyle tatil yapabilme şansı bulması... Tamam, öğrenci kardeşlerimiz koca bir yıl çalışarak bir tatil yapmayı hak ediyorlar. Samimiyetle sormak istiyoruz, AKP'li vekiller tatil yapmayı hak edecek ne yapmışlar? Tatil yapabilecek hangi yasanın altına imza atmışlardır? Bunu da halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

MUHALEFET VEKİLLERİNE ÇAĞRI

- “Söz hakkı bile kısıtlanan halkın gerçek herhangi bir sorununun konuşulmadığı bir TBMM işleyişi öngördüklerini görüyoruz. Buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm muhalefet milletvekillerini de bunu kabullenmemeye, buna karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”

- “Memleketin yüzlerce sorunu Genel Kurul'da bir kez olsun gündeme bile gelmemişken, EYT'lilerin sorunları, açlık ve sefalet içinde yaşamak zorunda kalan emekçilerin sorunları tartışılmıyorken, günde 16 saat çalışmak zorunda kalan işçiler tatil yapamıyorken Meclis’in fiilen tatil edilmesinin akla mantığa uygun hiçbir yanı yoktur.”

- “AKP'nin bu ülkeye dair söyleyecek hiçbir sözü olmayabilir ancak bizlerin var. Bu Meclis’te işçilerin, emekçilerin, gençlerin, yoksulların, kadınların, gündemlerinin konuşulması için bu süreyi değerlendirebilirdik. Ancak anlaşılıyor ki, mesele konuşmak değil konuşturmamak olunca Meclis’i fiilen tatil ediyorlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler