Erdoğan'ın 'AKP'de FETÖ'cü varsa ispatlayın' sözlerine CHP'den 'belgeli' yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'CHP'nin "FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın" önergesi için "Ak Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatlayın" sözlerine belgelerle yanıt verdi.

Yayınlanma: 21.01.2020 - 14:31
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği önerge için "Ak Parti'de, MHP'de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatlayın" sözlerine yanıt verdi.

Altay, 15.06.2013 tarihinde Türk Telekom Arena İstanbul'da "Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e övgü ve davet konuşması"nı örnek gösterdi. AKP'li siyasetçilerin Fethullah Gülen'in dizinin dibindeki fotoğrafları da gösteren Altay, "FETÖ'cüler bizde yok. Bulun ispatlayın diyordu. İşte ispat. Hepsi Ak Parti'nin üst düzey yöneticileri. Yer Pensilvanya. Terör örgütü lideri önünde adeta secde edecek şekilde pozisyon alan Ak Partili yöneticiler var" ifadelerini kullandı.

Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında Yurt Sulh Konseyi'ne ilişkin açıklamasına yanıt olarak da, "İşte bu meclis araştırma komisyonu raporunu kim basılmasını engellediyse kim bastırmadıysa siyasi ayak odur. Şimdi bu raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Kim bu raporu çaldıysa siyasi ayak odur herhalde. Sayın Bahçeli, 26 Temmuz 2016’da kurulan 3 ay çalışan komisyonun raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Keşke bu konuda Bahçeli ile Erdoğan bu konuda göz göze gelse. Bahçeli dese ki Erdoğan’a Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim diyor sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter. Kim yönetiyor bu ülkeyi?" diye konuştu.

"TÜRKİYE SEÇİM KOŞULLARINDA"

Bir gazetecinin erken seçim ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Altay, "Bana göre Türkiye seçim koşullarındadır. Türkiye'de ekonomik göstergelere baktığınızda, dış politikalardaki yanlışlara baktığınızda ve yenilenen İstanbul seçimleri sonuçlarına baktığınızda Erdoğan milletten aldığı güveni kaybetmiştir. Biz Erdoğan'a bir seçim baskısı yapmayız ama Sayın Ali İhsan Yavuz'un İstanbul seçimleri ile ilgili bir açıklaması var. Hiçbir şey olmasa da bir şey olmuştur. Türkiye bence bu yükü 2023'e kadar taşıyamaz. Dolayısıyla siyasette her şey mümkün. Hiçbir şey imkansız değildir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler