"AKP, İstanbul'da kaplan Londra'da masum kedicik"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında NATO bildirgesini değerlendirdi. NATO bildirgesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu, "Bu süreci, bir iç politika malzemesi olarak kullandığını, Ankara'da yaptığı açıklamalarla Londra'da kapalı kapılar arkasında söylediklerinin ve taleplerinin örtüşmediğini görüyoruz" sözleriyle eleştiren Özel, "AKP'nin İstanbul'da kaplan, Londra'ya gittiğinde masum bir kediciğe dönüştüğünü gözlerden kaçırmıyoruz" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 05.12.2019 - 19:14
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yaptı. Londra'da gerçekleşen dörtlü zirve sonrası NATO'nun yayımladığı bildirgede Baltık ülkelerine ilişkin planın onaylandığını, Türkiye'nin kararı veto etmediğini vurgulayan Özel, Türkiye'nin beklentileri doğrultusunda YPG'nin terör örgütü olarak tanımnlanmasıyla ilgili bir adım atılmadığının altını çizdi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunu eleştiren Özel, "Aldığımız bilgi ve izlenimler Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreci, bir iç politika malzemesi olarak kullandığını, Ankara'da yaptığı açıklamalarla Londra'da kapalı kapılar arkasında söylediklerinin ve taleplerinin örtüşmediğini görüyoruz. Böylelikle Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin çıkarlarını değil, bunları iç politika malzemesi olarak kullanmayı önemsediğini de görüyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına değinen Özel, "(Macron'a) Türkiye'ye karşı tutumunu gazeteci arkadaşlar sorduğunda, 'Hadsizliktir, kabul edilemez' dedik. Bu konuda Recep Tayyip Erdoğan, dünya kadar söylemde bulundu ve hepsini İstanbul'da söyledi. Dün Londra'da Macron, televizyonların, gazetelerin karşısına çıktı. YPG'nin IŞİD'le mücadelede müttefik olarak gördüğünü söyledi. Bir terör örgütü olarak görülemeyeceğini vurguladı. Türkiye'nin IŞİD bağlantılı gruplarla çalıştığı gibi Türkiye aleyhine ciddi sertlikteki ithamlarda bulundu. Biz bunların cevabını Londra'da Recep Tayyip Erdoğan'dan duymadık. İstanbul'da Ey Macron deyip kendi arkasını kalabalıklaştırmaya çalışanların, Londra'da Türkiye'yi yalnızlaştırdığını, Türkiye'nin sesini duyurmada zaafiyet gösterdiğini görüyoruz. Macron'un açıklamalarına karşı tutumumuzda bir değişiklik yok. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul'da kaplan, Londra'ya gittiğinde masum bir kediciğe dönüştüğünü gözlerden kaçırmıyoruz" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler