Erdoğan'ın eski basın danışmanı: Arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderip, 'Uygun mudur?' diye soruyordu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem basın danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, "Bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, 'Uygun mudur?' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu" dedi.

Yayınlanma: 17.11.2019 - 09:27
Abone Ol google-news

Eskiden Anadolu Ajansı’nda Genel Müdürü de olan olan Kemal Öztürk, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptığı dönemle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, "Bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, öyle yayınlıyordu" dedi.

"KÖTÜ BİR ŞEY YAPTIM"

Öztürk'ün açıklaması şu şekilde: 

2003 yılından 2007'ye kadar Bülent Arınç'ın basın danışmanıydım. 2007'den 2011'e kadar Tayyip beyin basın danışmanlığını yaptım. 2011'den 2014'e kadar AA Genel Müdürlüğü yaptım. Dolayısıyla bu dönem içersinde yaşanan bütün olaylara şahitlik de ettim, etki de ettim payım da var yanlış bir hata varsa. Basın danışmanıyken kimsenin ekmeğiyle oynamadım, hiçbir köşe yazarının kalemi susturulsun diye kimseyi aramadım. Birisi 'onun yüzünden işten atıldım' diyebilirse çıkar karşıma kendisiyle konuşurum. Bu konuda çok rahatım. Basın danışmanlığım çok baskın değildi. Suyun akışını değiştirecek kadar müdahale etmiyordum. Çünkü benden önce bunlarla ilgili çok sıkı sorunlar yaşandığı için daha yumuşak bir basın danışmanlığı süreci geçirilmesini daha uygun gördüm. Ama şunu söyleyeyim. Bugün çok bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız ben istemeden ertesi gün gazete manşetini bana gönderiyordu, 'Uygun mudur?' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu. Bugün aktifler ve muhalifler. Kötü bir şey yaptım. Bunları saklasaydım keşke ama bu devlet işi. Ben devlet adına orada çalışan birisiyim. İsimleri verip ifşa etmeyi doğru bulmuyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler