TBMM bütçesini ‘Başkansız’ görüştü

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TBMM bütçe görüşmelerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un yurtdışında olduğu gerekçesiyle katılmaması tartışma yarattı. TBMM bütçesi görüşmelerine son dört yıldır hiçbir Meclis Başkanı’nın katılmadığına işaret eden muhalefetin Şentop’un katılımıyla yapılması için görüşmelerin ertelenme talebi reddedildi.

Yayınlanma: 07.11.2019 - 22:50
TBMM bütçesini ‘Başkansız’ görüştü
Abone Ol google-news

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün TBMM, Sayıştaş, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bütçeleri ele alındı. Muhalefet, Şentop’un görüşmeye katılmamasını eleştirdi. HDP’li Garo Paylan, “Dört yıldır Meclis Başkanı katılmıyor. Dört kere tesadüf olmaz” dedi. CHP’li Abdüllatif Şener, “Bir bakan, bir Meclis Başkanı kendi bütçesi görüşülürken bulunmayacak da ondan daha ne önemli şey var ki onu takip ediyor? Böyle bir şey olmaz” dedi. 

Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, teamül gereği bütçe görüşmelerine TBMM ile başlandığını bunun değişmeyeceğini ifade etti. Sunuş konuşmalarının ardından kameraların çıkması da yeni bir tartışma yarattı. Muhalefetin itirazına karşın Başkan Elvan, yetkinin kendisinde olduğunu ve teamülleri uyguladığını belirterek kameraları dışarı çıkardı. 

CHP’nin Sayıştay’la ilgili hazırladığı çalışmada ise şunlar ifade edildi:

“Mevcut Sayıştay mevzuatı ile şehir hastaneleri, 3. havalimanı, köprüler, otoyollar gibi projelerde yaşanan akılalmaz usulsüzlüklere rağmen Sayıştay denetimlerinden bir sonuç alınamıyor. Sayıştay’ın özellikle Türkiye Varlık Fonu gibi denetim dışına çıkartılan yapılar karşısında ve özellikle içinde bulunan siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle daha etkin bir denetim yapabilmesi için kanun değişikliği kaçınılmazdır” 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler