Sitespor sahası nasıl kurtuldu?

Ataşehir'de tüm amatör kulüplerin yükünü kaldıran Sİtespor sahası önce yurt yapımı için bakanlığa devredildi, sonra girişimler sayesinde amatör futbolun hizmetine döndürüldü.

Yayınlanma: 19.02.2020 - 10:40
Sitespor sahası nasıl kurtuldu?
Abone Ol google-news

İstanbul'daki aşırı yapılaşma amatör futbolun en büyük sorunu. 

Önceki yıllarda  Türk futboluna sayısız yıldız kazandıran, tozlu sahalar özellikle son 15 yıl içinde yerini koca koca gökdelenlere, AVM'lere bıraktı. 39 ilçenin neredeyse tamamında aynı sorun var.

Eldeki sahalar ise sadece kendi ilçesine değil, civar ilçelerdeki amatör takımlara da hizmet veriyor.

İşte 'elde kalan' son amatör sahalardan biri de Ataşehir İlçesi, Mevlana Mahallesi'ndeki Sitespor stadı. Yüzlerce futbolcusu olan Sitespor kulübüne hizmet vermekle beraber, hem Ataşehir, hem de komşu ilçelerdeki amatör takımların maç ve antrenman yükünü taşıyor.

Bu özel bir alan geçen yılın sonlarında 'el değiştirme' tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredilmiş, sonra da KHK ile dev futbol sahasının öğrenci yurdu yapılması kararlaştırılmıştı.

İşte bu süreçte 'amatör futbolun' önde gelenleri devreye girdi. Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ekrem Köse ile, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez, konuyu önce bakanlığa, ardından da Cumhurbaşkanlığı'na taşıdı. Sitespor Kulüp Başkanı Cihan Bilgin de Sitespor'un bölge ve İstanbul'daki amatör takımlar için ne denli büyük önem taşıdığını içeren bir rapor hazırladı. Ne var ki, Kanun Hükmünde Kararname ile sonuca bağlanan sahanın yeniden amatör futbola kazandırılması için bir dizi imza atılması gerekiyordu. İşte o süreçte TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez ve Gençlik Spor Müdürü yine aynı zamanda TFF yönetiminden Mehmet Baykan, alanın amatör futbola bırakılması için seri görüşmeler yaptı.

KHK'nın sahayla ilgili kararı iptal oldu ve Sitespor sahası yeniden İstanbullu futbolseverlere kaldı. 

Ataşehir Site Spor Kulübü’nün düzenlediği kahvaltıya katılan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, aynı zamanda  TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez; “Konunun hassasiyetini biliyorduk. Gerçekten bölge için büyük önem taşıyan bir alandı. Gençlik Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Kulüp Başkanı  Cihan Bilgin ve Ekrem Köse çok emek harcadılar" dedi.

Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı, aynı zamanda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse de Düşmez ve Baykan'a teşekkür ederken, "Şimdi artık sıra kulüplerimize geldi. Sitespor sahasından yetişecek futbolcuları günün birinde milli takımlarda görmek istiyoruz. Ataşehir Belediyespi olarak da Başkanımız Battal İlgezdi ile amatör sporların destekçisiyiz" diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler