'Sigaradan' 4 bin yangın çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2019 yılında başkentte meydana gelen 9 bin 250 yangına müdahale etti. İtfaiyenin raporuyla, yangınların 4 bin 790’ının “dikkatsizlik ve ihmal” sonucu söndürülmeden atılan sigara izmariti ve kibrit çöpü olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.02.2020 - 16:12
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca, 2019 yılı istatistik değerlendirme raporu yayımlandı. Rapora göre, başkentte meydana gelen 9 bin 250 yangına müdahale edildi. Dikkatsizlik ve ihmal sonucu söndürülmeden atılan sigara izmariti ve kibritin 4 bin 790 yangının çıkış nedeni olduğunun açıklandığı rapora göre; bin 341 yangının elektrik kontağından, 324 yangının baca tutuşmasından, 298 yangının kasıtlı çıkarıldığından, 6 yangının ise yıldırım çarpmasından meydana geldi.

210 asılsız ihbar

Aynı dönem içinde İtfaiye Merkezi’ne gelen 210 asılsız ya da yangın olasılığıyla yapılan ihbarların İtfaiye ekiplerini boş yere meşgul ettiği belirtilen raporda, bunun hem zaman kaybına hem de ağır sonuçlara neden olabileceğine vurgu yapıldı. Başkent ve çevresinde meydana gelen bin 92’si otomobil, 54’ü tır, 170’i kamyon, otobüs ve iş makinesinin karıştığı toplam bin 316 trafik kazasına müdahalede bulunan Ankara İtfaiyesi, kurtarma çalışmalarına destek verdi.

‘Can dostların’ imdadına yetişildi

İtfaiye ekipleri tarafından, yangının çıktığı binalarda mahsur kalan, ağaçtan inemeyen, arabaların özellikle motor kısmında sıkışıp kalan yavru köpek ve kediler de kurtarıldı. Yurttaşlardan gelen ihbarları da dikkate alan ekipler, 2019’da 3 bin 177’si kedi, bin 29’u kuş, 596’sı köpek olmak üzere toplamda 5 bin 187 hayvanı bulunduğu zor durumundan kurtararak sahiplerine ya da veterinerlere teslim etti. 

Türkiye’nin kahramanları oldular

Yaşanan afet olaylarında arama kurtarma olaylarına destek veren Ankara İtfaiyesi son olarak Elazığ depreminde 40 kişilik arama kurtarma ekibi K9 köpekleriyle birlikte çok sayıda depremzedenin yaşamını kurtardı. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler