Sağlık Bakanı'ndan 'virüs' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Herhangi bir grip ilacı sorunu bulunmamaktadır'' dedi. Çin'den yayılan korona virüsüne ilişkin de açıklamalarda bulunan Koca, Türkiye için herhangi bir risk olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 10:29
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayıp, değerlendirmelerde bulunuyor. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı. İlaç ile ilgili bir sıkıntımız yok. Herhangi bir grip ilacı sorunu bulunmamaktadır. Özellikle bizim ilaç takip sistemi adını verdiğimiz kendi yazılımımız olan çok etkili kullandığımız sistemimiz var. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Herhangi bir ilaç sorununun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.''


'DÜN İTİBARİYLE 295 VAKADA TESPİT EDİLDİ'

Çin'den yayılan korona virüsüne ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Koca:

''Koronavirüs yaygın virüsten oluşan büyük grup. Çin'de Vuhan şehrinde zatürre geçiren hastada tespit edildiğini biliyoruz. Dün itibariyle 295 vakada tespit edildiğini biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün bir takım tedbirlerin alınması noktasında çabası var. Şu anda herhangi bir hastanın riskli hastanın olmadığını söylemek istiyorum." dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler