Bocelli’yi evinde dinlemek

Sadece İtalya’da değil, tüm dünyada ilgi ile izlenen tenör Andrea Bocelli son yıllarda doğduğu kentte, Lajatico’da yılda bir kez açık havada konser veriyor.

Yayınlanma: 17.08.2019 - 21:59
Abone Ol google-news

Bocelli.

Yoğun ilgi nedeniyle, bu yıl konserinin gün sayısını ikiye çıkartı. Teatro del Silenzio’da, 25 Temmuz günü verdiği ilk konserin biletleri zaten günler öncesinden tükenmişti. Yaz sıcağı sürerken, Kanada’dan Çin’e, Brezilya’dan Japonya’ya, Türkiye’ye, Rusya’dan Afrika’ya kadar birçok ülkeden bu konser için gelenler vardı.
Konser, programında bir iki ufak değişiklikle, 27 Temmuz’da yinelenecekti. Birkaç gündür süren yoğun sıcaklık, o sabah şaşırtıcı bir şekilde sağanak yağışa dönüştü. İnsanlar akşam yağmur diner düşüncesi ile akın akın yollara düştü. Ancak konser iki gün sonraya ertelendi.
Sadece bu konser için ülke dışından gelen, ona göre uçak biletlerini alan birçok insan vardı. Turların seyahat programları ona göre ayarlanmıştı. Ertelenen konser gerçekleşirken görüldü ki, hemen hemen konserden vazgeçen yoktu. Üç saat önceden konser alanı dolmaya başladı.
Organizasyon, sahne düzenlenmesi, ışık düzeni, ses sistemi, program akışı sürecinde en ufak bir aksama bile olmadı. Sahnede 500’e yakın sanatçı. Orkestra, koro, danscılar, akrobatlar ile iki buçuk saati aşan bir müzik ve görsel şölen.
İlk bölümde orkestrayı bir kadın şef yönetti, Beatrice Venezi. Zarafeti ile daha müzik başlamadan seyircilerin yoğun alkışları ile yerini aldı. Ardından önünde ve yanında iki atlı ile kendisi de at üzerinde Bocelli sahneye çıktı. Seyircileri selamlarken, Bocelli atı bir de şaha kaldırmaz mı...
Konserde Beethoven’den Verdi’ye geçiyoruz. Romeo ve Juliyet’e gelince, genç pırıl pırıl bir ses, soprano Larisa Martinez eşlik ediyor. Bizet’e sıra geldiğinde, bu kez de bariton Gianfranco Montresor sahne alıyor. Orkestra şefi değişiyor ikinci bölümde, bu kez şef, Carlo Bernini. Bocelli gitarı ile hem çalıp hem söylediği gibi, bir ara baktık ki sahneye iki piyano geliyor. Bocelli oğlu Matteo Bocelli ile düet yapıyor. Oğul Bocelli babasının ses mirasını şimdiden almış. Sahnelerde Bocelli rüzgârı esmeyi sürdürecek gibi.
Hava yumuşak... Sıcaklık yerini serinliğe bırakıyor gecenin ilerlemesiyle. Havai fişeklerinden tutun da daha birçok şov izleyicileri adeta büyülüyor.
Gece sona erip yeni bir gün başladığında, konser alanından yola yürüyüş süreci, parklara ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanımı... Hiçbir aksama olmadan, itiş kakış olmadan gerçekleşiyor. Trafik düzeni de aynı. Bir korna sesi bile yok. Öne geçmek isteyen, tıkanma yok. Trafik adeta akıyor. Toscana’da şarap tadımlarının ayrı bir yeri olduğunu da ekleyip, seneye yine Bocelli’yi izlemeyi dileyerek, yazımızı noktalayalım.

[email protected]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler