Nostalji kokulu fuar

İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, 12 bin 500 kişiyle açılışını yaptı. Fuara İBB Başkanı İmamoğlu da katıldı.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 02:00
Nostalji kokulu fuar
Abone Ol google-news

İstanbul yeni bir sanat fuarına daha ev sahipliği yapıyor. Üstelik fuarda insanı nostalji kokusuyla karşılayan bir de antika bölümü bulunuyor. İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, önceki gün VIP açılış kokteyli ile kapılarını açtı. İlk gün fuarı ziyaret eden 12 bin 500 kişi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı. Açılışta devlet sanatçısı Gülsin Onay da bir piyano resitali verdi. 

Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde açılan fuarda Türk resim ve heykel sanatından Paris ekolüne, “14 Kuşağı”ndan “d” Grubu’na ve 1800’lü yıllardan günümüze kadar gelmiş birçok sanat eseri ve antika obje bulunuyor. Fuarın seçici kurul başkanlığını Halilhan Dostal üstleniyor. 

Açılışta karşılaştığımız Halilhan Dostal, 5 gün sürenin böyle bir fuar için yetersiz olduğunu söyledi. Bu sene kongre merkezinin takviminin yoğunluğu nedeniyle böyle olduğunu dile getiren Dostal, seneye daha uzun olması için çalışacaklarını da dile getirdi. Kendisinin de vurguladığı üzere sırf antika bölümünde en az yarım gününüzü geçirebilirsiniz. İki nostaljik Rolls Royce arabadan hayvan heykellerine, eski sandıklardan avizelere, vazolara ve halılara detaylarda kaybolmanız işten bile değil. Diğer tarafta sanat galerisi İMOGA’ya ayrılmış bölüm ilgi çekerken özel koleksiyonlarda birçok ünlü ressamın eserleri fuardaki yerini almış durumda.  

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de fuarı zevkle gezdiğini ifade etti. Eşi seramik sanatçısı Ayten Akbayram’ın yanında olmak için D’Art Galeri standının başında bekleyen Edip Akbayram,  “İlk günde yalnız bırakmamak adına eşimin yanındayım. Fuarın ilk gününün güzelliğini sanatın içinde yaşıyoruz” diye konuştu. Fuarda satış da yapılıyor. 

‘ÇOK KIYMETLİ SANATÇILAR BURADA’

Eşi Dilek İmamoğlu ile açılışa katılan İBB Başkanı Ekrem İmam-oğlu, sanatın olduğu her yerde keyif aldığını dile getirerek “İstanbul’un, dünyanın en güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmasını temenni ediyorum. Bu şehirde sanatla buluşmak, sanatçının hak ettiği noktada olmasını hissettirmek bizim gibi yöneticilerin sorumluluğu. Yaklaşık 15 bin m2’lik alanda değerli galeriler, kurumlar, firmalar fuara eşlik ediyor. Çok kıymetli sanatçılar burada, geçmişten bugüne sanat izlerini dünyaya bırakmış sanatçıların eserleri de burada yer alıyor.  Demos Fuarcılığı tebrik ediyorum. İstanbul’un birçok yerinde sanatla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sizleri İstanbul’da çok güzel süprizlerle buluşturmak niyetindeyiz. Bu şehir tarihin derinliklerinden bugüne kadar taşıdığı muazzam bir kültüre ve deneyime sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi. İmamoğlu çifti stantları tek tek gezerek eserleri yakından inceledi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler