Kadın gözüyle savaşsız dünya ütopyası

Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunu, 7 Haziran’da Ankara’da...

Yayınlanma: 01.06.2018 - 10:29
Abone Ol google-news

Batıkent Atatürkçü Düşünce Derneği Tiyatro Topluluğu, Ariftofanes’in yazdığı “Lysistrata - Kadınların Savaşı” adlı tek perdelik komedi oyunu ile seyirci karşısına çıkıyor.

Aristofanes’in, Antik Yunan döneminde kentler arasındaki savaşları bitirme umuduyla, milattan önce 411 yılında yazdığı “Lysistrata - Kadınların Savaşı” adlı oyununu, Onur Erbilen yönetiyor.

Oyunda Ahmet Mesci, Bahar Duran, Çağla Oran, Eda Fesli, Erhan Dinçer, Eymen Musluoğlu, Selçuk Çapar, Sevil Hatunoğlu ve Umut Çetiner gibi oyuncular rol alırken, oyunun dekor tasarımını Ali Cantaş, ışık tasarımını Fatih Mansur Karaca ve makyajı ise Çağla Oran üstleniyor.

 Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunu olarak bilinen Aristofanes’in yaklaşık 2 bin 400 yıl önce kaleme aldığı ve güncelliğini yitirmeyen bir metin olan ‘‘Lysistrata - Kadınların Savaşı’’ oyununda, savaşın olmadığı bir dünya ütopyası yaratılıyor. Batıkent Atatürkçü Düşünce Derneği Tiyatro Topluluğu oyuncuları ise bu ütopyayı dikkat çekici, farklı, düşündürücü ve de eğlendirici yorumlarıyla bambaşka bir forma sokuyor ve her alanda karşımıza çıkan savaş olgusunun yarattığı tahribatı tüm çıplaklığı ile sunarken, bunu kadın gözüyle izleyicilere sergiliyor.

 Prömiyeri 7 Haziran’da

 Oyunun prömiyeri 7 Haziran Perşembe günü saat 20:00’da, Ankara Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi’nde gerçekleştirilecek. Oyun, 6 Haziran’da ve 8 Haziran’da ise yine aynı yerde ve aynı saatte sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler