Müziğin festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii AŞ sponsorluğunda düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali, önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Açılış Töreni ve Konseri’yle başladı

Yayınlanma: 24.05.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii AŞ sponsorluğunda düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali, önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Açılış Töreni ve Konseri’yle başladı.

Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstlendiği 46. İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni’nde, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, açılış konuşmasını yaptı. Törende İstanbul Müzik Festivali’ne desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve festivale mekân desteği veren Kadıköy Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İş Sanat temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi.

Kara: Ödüllerin en büyüğü

Festivalin Onur Ödülü 1980’den başlayarak 35 yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı, baş dramaturg ve başrejisör olarak kesintisiz çalışan Yekta Kara’ya İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından sunuldu. Kara, “Gerçekten çok büyük mutluluk kaynağı olan bu ödülü sizlerin huzurunda almaktan kıvanç duyuyorum. Beni inanılmaz boyutlarda gururlandıran bu ödül sanıyorum bugüne kadar aldığım ödüllerin en büyüğü. Biz bu festivallerde ye- tiştik, en üst seviyede sanatçıları izledik ve çok şey öğrendik” dedi.

Törenin ardından İstanbul Müzik Festivali, Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 28 yaşındaki genç piyanist Yekwon Sunwoo’nun konseriyle başladı. Yekwon Sunwoo, 2017 XV. Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışması’nda ona Altın Madalya kazandıran, Rachmaninov’un 3. Piyano Konçertosu’nu yorumlarken Goetzel yönetimindeki BİFO, konserin ikinci yarısında Çaykovski’nin 49 Opus numaralı 1812 Üvertür’ünü seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler