BİFO’dan Leyla Gencer’e Saygı Konseri

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), opera tarihine “La Diva Turca” olarak adını altın harflerle kazıyan Leyla Gencer’i, vefatının 10. ölüm yıldönümü dolayısıyla, 17 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’da Lütfi Kırdar’da Puccini ve Donizetti başyapıtlarından oluşan bir konserle anacak.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 14:46
Abone Ol google-news

Leyla Gencer’i 2009’dan bugüne kadar, kariyerine damgasını vurmuş olan Tosca, Aida, La Traviata, Norma, Salome ve Güllü Şövalye gibi operaları icra ederek anan BİFO, bu konserde daimi şefleri Sascha Goetzel yönetiminde Puccini ve Donizetti’nin yapıtlarını seslendirecek.

 “Leyla Gencer’in Anısına: Donizetti ve Puccini” başlığını taşıyan konserin ilk yarısında, Yekta Kara’nın yönetmenliğinde Puccini’nin Gianni Schicchi ve ikinci yarısında Donizetti’nin Anna Bolena, Maria Stuarda ve Roberto Devereux operalarından bölümler seslendirilecek.

 Borusan Sanat çatısı altında kurulan ve son iki sezondur çalışmalarını sürdüren Akademi BİFO üyeleri, Gianni Schicchi operasında sahnede alarak, yaşamı boyunca genç sanatçıların eğitimine önem veren Leyla Gencer’i selamlayacaklar.

 Leyla Gencer ile birlikte anılan bu opera aryalarını ise, dünya operalarında yer alan ve onunla çalışma şansını yakalamış değerli sanatçılar: 4. Leyla Gencer Yarışması finalisti, Aida Yarışması’nda Aida Ödülü sahibi, Semiha Berksoy Vakfı’nın Suna Korad Özel Ödülü sahibi Simge Büyükedes ve Academie Disque du Lyrique tarafından Leyla Gencer Grand Prix’sini kazanan ve geçtiğimiz sezon Gluck’un Alceste’sindeki başrolü ile Ferrara’da ayakta alkışlanan Asude Karayavuz “Maria Stuarda” operasından; Montpellier, Linz, Viyana ve daha pek çok Avrupa müzik kentinde başarılarını sürdüren Çiğdem Soyarslan Roberto Devereux operasından ve Leipzig, Brüksel ve Roma’daki başarılarına güçlü yorumuyla her sene yenilerini ekleyen Burcu Uyar ise, “Anna Bolena” operasından aryalar ile gecenin solistleri olacaklar.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler