Avusturya Kültür'de Oda Müziği

Camerata Saygun Oda Müziği Orkestrası 8 Mayıs akşamı İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu salonunda W.A. Mozart, J. B. Vanhal ve F. Schubert’in eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 13:46
Abone Ol google-news

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı bünyesinde Nuri İyicil tarafından 2005 yılında kurulan Camerata Saygun Oda Müziği Orkestrası 8 Mayıs akşamı Yeniköy sahilinde bulunan İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu salonunda W.A. Mozart, J. B. Vanhal ve F. Schubert’in eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Çiğdem İyicil yönetimindeki konserin solistleri kontrbas yıldızı Onur Özkaya ve solist kemancı Mehmet Yasemin’di. Schubert’in piyanolu beşli için yazdığı “Alabalık” ta topluluğa piyanist Dilek Yonat Batıbay eşlik etti. Büyük alkış alan konserde Yasemin, Maria Theresia Paradis’in “Sicilienne” ve Özkaya, Johann Matthias Sperger’in “Romans” eserlerini bis parçası olarak seslendirdiler. Konseri hocaların hocası keman dalında Prof. Dr. Gönül Gökdoğan ve çello dalında Prof. Dr. Reşit Erzin’de izleyerek sanatçıları kutladılar.

Vanhal’ın ardından Sperger seslendiren, Camerata Saygun gibi virtüöz bir orkestra eşliğinde, böylesine güzel bir akustikte çalmanın çok keyifli olduğunu söyleyen Özkaya, “Bu konserde, Almanya’da bir kütüphaneye bağışladığı eşsiz klasik kontrbas besteleri arşivi dolayısıyla kontrbas virtüözü ve besteci olan Sperger’i anmak istedim” diyerek besteciye duyduğu saygıyı ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler