Caz ve ötesi

Bu akşam başlayacak 2. Zorlu PSM Caz Festivali 13 Mayıs'a dek cazın her türünün müzikseverlerle buluşturacak. İlk günün yıldızı ise ayrıksı tarzı ile dünyanın önde gelen müzisyenlerinden kemancı Ara Malikian.

Yayınlanma: 01.05.2018 - 22:29
Abone Ol google-news

Zorlu PSM Caz Festivali’nin 2’ncisi bu yıl 2-13 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Caz ana başlığı altında; blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müzik konserlerinin de gerçekleşeceği festivalde Zorlu PSM’nin tüm sahneleri aktif olarak kullanılacak.

Festival programında Bosna Hersek’in ikonik yıldızı Dino Merlin, “Çıplak ayaklı diva” Cesaria Evora’ya bir saygı duruşu niteliğindeki “tribute” grubu Cesaria Evora Tribute, Pink Floyd şarkılarını tekrar yorumlayan ve bu yıl 30. yaşlarını kutlayan The Australian Pink Floyd Show, Ahmet Ertegün anısına hazırlanan Karsu Plays Atlantic Records özel projesi ve popüler şarkıların caz uyarlamalarıyla büyük beğeni toplayan projesi Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox gibi birçok isim ve topluluk yer alacak.

Etkinlikler...

Zorlu PSM Caz Festivali; müzik performansları haricinde; konsept partilere, değerli konukların katılımıyla gerçekleştirilecek panellere, farklı konseptlerin işleneceği atölyelere, ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Festival aynı zamanda plak pazarı, açık havada ücretsiz etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleri ile kültürsanat etkinliklerini hayata geçirecek. Ayrıntılı bilgi için: http://www.zorlupsm. com/tr.

FESTİVALDE BUGÜN

* Anne van den Hoogen ve Dolf Smolenaers’in bir araya gelmesiyle kurulan ikili Rosemary & Garlic, Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında ilk kez İstanbul’a konuk olacak. Grup Zorlu PSM Studio’da konser verecek.

* Çok erken yaşlardan itibaren babasıyla birlikte sahne alan ve 12 yaşında ilk konserini veren Ara Malikian, etnik köklerini Avrupa, Ortadoğu, Arjantin ve İspanya müzikleri ile harmanlayarak bugüne kadar 25 albüme imza attı. Bugüne kadar 40’tan fazla ülkede sahne alan keman virtüözü Malikian, bu akşam Zorlu PSM Ana Tiyatro’da müzikseverlerle bir araya gelecek.

* Avustralyalı besteci ve piyanist Luke Howard, bu akşam Zorlu PSM’de Drama Sahnesi’ne konuk olacak.

FESTİVALDE YARIN

* 1983 yılında kurduğu Merlin isimli grubuyla müzik kariyerine başlayan Boşnak şarkıcı, söz yazarı, müzisyen ve prodüktör Dino Merlin, yarın akşam Zorlu PSM Ana Tiyatro Sahnesi’ne konuk olacak.

* Manhattan School of Music’te tanışan Leo Pellegrino ve Matt Doe ikilisinin New York metro hattındaki istasyonları sahneye çevirerek başladıkları proje grubu Too Many Zooz, yarın akşam Studio’ya konuk olacak.

* Caz müzik sahnesinde 35 yılı aşan kariyeriyle ikonik bir figür haline gelen Amerikalı gitarist ve besteci Bill Frisell, geçen yıl kontrbas virtüözü Thomas Morgan ile birlikte yayımladığı “Small Town” albümünün turnesi kapsamında Zorlu PSM Drama sahnesine konuk olacak.

Karsu’dan Ertegün’e özel...

Son yıllarda caz ve pop alanında öne çıkan isimlerden biri olan Karsu, festivalde özel bir projeyle sahne alacak. Atlantic Records’ın kurucusu Ahmet Ertegün’e adanan gecede Ertegün’ün yapımcılığını yaptığı unutulmaz parçaları yeniden yorumlayacak olan Karsu, 4 Mayıs gecesi Ana Tiyatro’da nostaljik bir hava estirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler