Kuçuradi Aratos Felsefe Okulu’nun konuğu oldu

Bilim ve felsefe kenti Tarsus’ta 2012 yılında açılan, adını Antik Çağ filozof u Tarsuslu Aratos’tan alan Aratos Felsefe Okulu’nda 28 Nisan Cumartesi günü konuğu Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi oldu.

Yayınlanma: 30.04.2018 - 21:23
Abone Ol google-news

Kuçuradi, felsefenin olduğu kadar edebiyat ve sanatın da felsefeye katkısı olduğu bilgisini A. Camus “Veba” romanı, İ. Bachmann “30.cu Yaş” öyküleri, Z. Karelli ve R. M. Rilke şiirleri ve A. Rodin “Calais Burjuvaları” eserleri üzerinden anlattı.

Aynı gün arkeolog Hüseyin Adıbelli’de hidro uygarlık özelliği ile hep kent kalmış Tarsus ile Kapadokya arasındaki bugüne kadar süregelen ilişkiyi kaynaklara dayanarak açıkladı.
Toplumcu, gerçekçi edebiyatın ödünsüz temsilcisi Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz ise, babasının “Dost Mevsimi”, “Son Sıcaklık” şiirleri üzerinden sanat anlayışını dile getirdi.
Gazeteci, yazar, felsefe tutkunu Uğur Pişmanlık’ın 2004 yılından bu yana Tarsus’ta aralıksız yayınladığı Aratos dergisinin girişimiyle ninesinin evinde açılan okulun 2017- 2018 dönemi seminerler dizisine düzenli katılanlar belgelerini Kuçuradi, Adıbelli ve Ilgaz’ın elinden aldılar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler