SSM'de Kavalalı söyleşilerinin konuğu Kuneralp ve Türkömer

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Müze'nin ana binası Atlı Köşk'ün de ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi'ni konu alan konferans serisi 7 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te araştırmacı ve yazarlar Sinan Kuneralp ve Derin Türkömer ile devam ediyor.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 12:22
Abone Ol google-news

2016-2017'de gerçekleşen Boğaziçi’nin sahilleri, dini yapıları, koruları ve ağaçlarından Boğaziçi’nde müzik, edebiyat ve resme kadar birçok konunun ele alındığı “Boğaziçi Buluşmaları”nın ardından, şimdi de "Boğaziçi'nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi" başlıklı Konferans serisine devam ediyor. Konferanslarda Kavalalı Ailesi'nin üyeleri ile 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Hanedanı konusunda uzman tarihçiler, mimarlık tarihçileri ve sanat tarihçileri yer alıyor.

 Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Yükselişi" başlıklı konuşmasıyla başlayan “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, Nisan ayı programı farklı konu ve konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

 7 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te araştırmacı ve yazar Sinan Kuneralp “Mustafa Fazıl Paşa, Kızı Prenses Nazlı, Damadı Halil Şerif Paşa: Kavalalılardan Sıra Dışı Bir Aile Portresi” ile araştırmacı ve yazar Derin Türkömer “Kavalalı Sülalesinden Bir Avcı Prenses: Zeynep Halim; 14 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Baha Tanman “Kavalalı Hanedanı’nın İstanbul’un Sosyal ve Kültürel Hayatındaki Etkileri”; 28 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te ise Prof. Dr. Baha Tanman ve Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gözde Çelik “ Kavalalı Hanedanı’nın İstanbul'daki Mimari İzleri” başlıklı konuşmaları gerçekleştirecek.

 Katılımın ücretsiz olduğu konferanslar saat 14.00’de SSM'de düzenleniyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler