Erhan Bener 10. ölüm yıldönümünde anılıyor

Erhan Bener, ölümünün onuncu, doğumunun doksanıncı yılında Yiğit ve Yaprak Bener tarafından düzenlenen “Yalnızlar’ın Oyuncu’su” adlı bir etkinlikle anılacak.

Yayınlanma: 29.03.2018 - 12:20
Abone Ol google-news

Aramızdan ayrılışının onuncu, doğumunun doksanıncı yılında Yiğit ve Yaprak Bener, babaları Erhan Bener’i anmak için “Yalnızlar’ın Oyuncu’su” adlı bir etkinlik düzenleniyor.

 Eserlerinin iki yayıncısından Everest Yayınları’nın ev sahipliğinde ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlik, 3 Nisan 2018 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 11.00 ila 17.30 arasında yapılacak.

 Yiğit Bener ve Yaprak Bener tarafından yapılan çağrı şöyle:

 Değerli Dostlar,

Aramızdan ayrılışının onuncu, doğumunun doksanıncı yılında babamız Erhan Bener’i anmak için “Yalnızlar’ın Oyuncu’su” adlı bir etkinlik düzenliyoruz.

Babamızın eserlerinin iki yayıncısından Everest Yayınları’nın ev sahipliğinde ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlik, 3 Nisan 2018 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 11.00 ila 17.30 arasında yapılacak. (http://kultursanat.kadikoy.bel.tr/tr/kultur-merkezleri/caddebostan-kultur-merkezi) 

Erhan Bener’in ailesi olarak, bu etkinlik için CKM’ni bize tahsis eden Kadıköy Belediyesine; Erhan Bener’i yayınevlerine kazandıran iki değerli dostumuz Cem İleri ve Enis Batur’un şahsında Everest Yayınları’na ve Kırmızı Kedi Yayınevi’ne; yaklaşık bir yılını geçirdiği Silivri zindanından kurtulur kurtulmaz ayağının tozuyla kaldığı yerden devam ederek tüm edebiyat etkinliklerine olduğu gibi bu toplantımıza da destek veren ve düzenlenebilmesinde belirleyici rol oynayan değerli aile dostumuz Turhan Günay’a ve bu etkinlikte yer almayı kabul ederek bizi onurlandıran değerli konuşmacılara, yani Erhan Bener’in ikinci ailesi olan edebiyat dünyasının değerli temsilcilerine bu vesileyle teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

Etkinliğin programı aşağıdadır.

Erhan Bener’in edebiyatımızdaki yerini anlatmak üzere açılış konuşmasını edebiyatımızın kıdemli bilgesi sevgili Doğan Hızlan’ın yapacak olması sadece bizleri mutlu etmekle kalmayacak, anma toplantımıza da ayrı bir derinlik katacaktır kuşkusuz.

Az bilinen yönleriyle Erhan Bener’in yaşamının ele alınacağı sabah oturumunda konuşmacı olarak babamızın en kadim dostu ve meslektaşı, tüm çocukluğumuz boyunca bizleri her yaz Heybeliada’da ağırlayan sevgili Nejat Amcamız, maliyeci ve yazar Nejat Gülen’le birlikte, babamızın 12 Eylül sonrasında yurt dışında tanıştığı, roman ve öykülerinin “doçent Arif’i” ve ÖDP’den yoldaşı sevgili Masis Kürkçügil yer alacak.

 Erhan Bener’in edebiyatının çeşitli yönlerinin ve katmanlarının ele alınacağı öğleden sonraki oturumlarda ise babamızın mesai arkadaşı ve kadim dostu değerli yazar Ayla Kutlu’yla birlikte edebiyat basınımızın “ağır işçisi” ve edebiyat tarihimizin yakın ve yetkin tanığı Turhan Günay; babamızın eski yayıncısı ve aile dostu, değerli eleştirmen Feridun Andaç; bir sonraki kuşağın en önde gelen eleştirmenlerinden aile dostumuz ve çocukluk arkadaşımız sevgili Asuman Kafaoğlu Büke’yle birlikte sevgili Ömer Türkeş, ayrıca edebiyat dünyamızın en yetkin ve en saygın akademisyenleri arasında yer alan sayın Prof. Birsen Karaca, sayın Prof. Handan İnci ve sayın Doç. Seval Şahin yer alacaklar.

Ankara ve İzmir’den bu toplantı için özel olarak İstanbul’a gelecek olan Ayla Kutlu, Birsen Karaca ve Ömer Türkeş’e ayrıca teşekkür ederiz.

Açılışta, kapanışta ve oturumlar arasında Erhan Bener’in çeşitli eserlerinden pasajlar seslendirecek olan değerli tiyatro sanatçısı, yazar ve aile dostumuz Serdar Sönmemiş’e de çok teşekkür ederiz; Bener’in eserini onun yorumuyla dinlemek çok özel bir deney olacaktır kuşkusuz.

Umarız sizlerin de katkısıyla babamız Erhan Bener’i ona yaraşacak bir biçimde elbirliğiyle anabiliriz.

Dostlukla ve şükranlarımızla.

ETKİNLİK PROGRAMI

 11.00 AÇILIŞ:

 Erhan Bener’den sayfalar: Serdar Sönmemiş

Erhan Bener Belgeseli

 Aile adına karşılama: Yaprak Bener

Erhan Bener’in edebiyatımızdaki yeri: Doğan Hızlan

 11.45 TANIKLIKLAR:

Erhan Bener’den sayfalar: Serdar Sönmemiş

 Yiğit Bener (moderatör)

Nejat Gülen

Masis Kürkçügil

 

*** Öğle arası ***

 14.00 ÖZELLİKLER:

Erhan Bener’den sayfalar: Serdar Sönmemiş

 

Yiğit Bener (moderatör)

Turhan Günay

Ayla Kutlu

 

*** Kahve molası (15 dakika) ***

 15.15 ETKİLEŞİMLER:

Erhan Bener’den sayfalar: Serdar Sönmemiş

 Doç. Dr. Seval Şahin (moderatör)

Feridun Andaç

Prof. Dr. Birsen Karaca

 16.15 KATMANLAR:

Asuman Kafaoğlu Büke (moderatör)

Ömer Türkeş

Prof. Dr. Handan İnci

 17.15 KAPANIŞ:

Yiğit Bener

Erhan Bener’den sayfalar: Serdar Sönmemiş

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon