Devlet Tiyatroları, 1 Ekim’de perdeyi açıyor

Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek oyunların bilet fiyatlarına zam yaptı. Fiyatlar şehirden şehre değişirken büyük oyunlarda Ankara, İstanbul ve İzmir’deki biletler tam 15, indirimli 9 TL; müzikallerde tam 22.50, indirimli 13.50 TL; çocuk oyunlarında ise tümü 6 TL olacak.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 20:43
Abone Ol google-news

Yeni tiyatro sezonunda ilk turda 31 yeni oyun ile seyircilerini selamlamaya hazırlanan Devlet Tiyatroları, 1 Ekim’den itibaren sanatseverlerin karşısına çıkacak. William Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’inden Türk edebiyatının usta kalemi Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ına, ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un ‘Anna Karenina’sından, Turgut Özakman’ın ‘Bir Şehnaz Oyun’una, Türk öykü ve tiyatro yazarı Haldun Taner’in ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ndan ünlü Amerikalı yazar John Steinbeck’in ‘Fareler ve İnsanlar’ına birçok oyun Devlet Tiyatroları’nın bu sezon ilk turdaki yeni oyunlarından olacak.

Ankara 7 yeni oyun

Yeni sezonda, yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyun sahneleyecek olan Devlet Tiyatroları, bu sezon 100’e yakın yerli eseri tiyatroseverlerle buluşturacak. Devlet Tiyatrolarının ilk tur repertuvarında en fazla yeni oyun ise Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonuna 7 yeni oyun ile başlayacak. ‘İkinci Katil’, ‘Osmancık’, ‘Şempanzeler’, ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Muhteşem Diva’, ‘İhanet’ ve ‘Anna Karenina’ Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlardan.

Makedonya’dan misafir

‘Yedi Kocalı Hürmüz’ Altındağ Tiyatrosu’nda, ‘Osmancık’ ve ‘Ana Karenina’ Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, ‘Muhteşem Diva’ ve ‘İhanet’ Küçük Tiyatro’da, ‘Şempanzeler’ Şinasi Sahnesi’nde ve ‘İkinci Katil’ Akün Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda 5 yeni oyunla perde açacak. En çok yeni oyunun sahneleneceği ikinci şehir İstanbul olacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in daveti üzerine İstanbul’a gelen Makedonya Ulusal Tiyatrosu Genel Müdürü Dejan Projkovski de William Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ adlı oyununu 10 Ekim’de sahneye taşıyacak.

Ray Cooney’in yazdığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyacağı ‘Karmakarışık’ 7 Kasım’da izlenebilecek. ‘Bayrak’, ‘Günün Çorbası’ ve ‘Avrupa’ İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlardan.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler