Türkiye'nin dört bir yanından yarıyıl tatili etkinlikleri

Öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Türkiye çapında yaklaşık 18 milyon öğrenci için “sömestr” döneminin birçok etkinlik düzenleniyor. O etkinliklerden bir kısmını sizler için derledik.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 02:00
Türkiye'nin dört bir yanından yarıyıl tatili etkinlikleri
Abone Ol google-news

- Maltepe Belediyesi, yarıyıl tatilinde ilçedeki çocuklara “Sömestr Çocuk Şenliği” düzenliyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki şenlik, 18 Ocak’ta başladı ve 2 Şubat Pazar günü sona erecek. Şenlikte dünyaca ünlü çocuk masalı kahramanları, sevilen çizgi film karakterlerinin maceraları, eğitici ve eğlendirici oyunlar sahnelenecek. Minikler etkinliklere aileleriyle birlikte ücretsiz olarak katılabilecekler. Şenlikte, tiyatro oyunlarının yanı sıra film gösterimleri de yapılacak. Şenlik süresince gün boyu animatörler eşliğinde yüz boyama etkinlikleri, balon dağıtımı, maskot gösterileri de yapılacak. 

- Türkiye İş Bankası Müzesi, yarıyıl tatili kapsamında 22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında 4-12 yaş grubuna yönelik yaratıcı drama, bilgi ve oyunun iç içe geçtiği zengin içerikli birbirinden eğlenceli atölyeler düzenliyor. Ücretsiz olan etkinlikler arasında 4 yaş için “Yaratıcı Okuma” ve “Sakar Cadı Vini Gösterisi” de var. 

- Yapı Kredi Kültür Sanat, 25 Ocak’ta “Yaratıcı Okuma” atölyeleri yapacak. “Çok Özel Posta” saat 10.00’da 5-6 yaş grubu okurlarıyla, “Natan Farklı Bir Şekilde Öğreniyor” saat 12.00’de 7-9 yaş okurlarıyla buluşacak. Ücretsiz yapılacak etkinlikler için rezervasyon gerekiyor.

- Sarıyer Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından çocukların sömestr boyunca tiyatro gösterimlerinin yanı sıra “Karneni Getir, Havuzda Yüz” etkinliği düzenleyecek. 2 Şubat tarihine kadar Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi ve Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde sahnelenecek çocuk oyunlarıyla öğrenciler keyifli vakit geçirecek. Etkinlik hakkında detaylı bilgi için: 444 1 722.

Marmaris’te tiyatro

- Marmaris Belediyesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilkyarısının tamamlanması ile birlikte tatile giren çocuklara tiyatro oyunu hediye etti. “Arkadaşım Ben Geldim” isimli müzikli çocuk oyunu Armutalan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenmeye devam ediyor. Gülnihal Demir ve Zafer Kaya’nın sahneye koyduğu oyunun ilk gösterimine ilgi büyük oldu. Çocukları teknoloji bağımlığından uzaklaştırmak, arkadaşlığın ve dostluğun önemini anlatmak, yüz yüze iletişimin güzelliğini tekrar hatırlatmak amacında olan oyun günde iki seans olarak sahneleniyor. Oyun bugün 10.00-11.00 saatleri, yarın ise 13.00-15.00 saatleri arasında çocuklarla buluşacak.

ANKAmall’da lunapark

- ANKAmall’da çocuklar için yarıyıl tatiline özel Kırmızı Kış Festivali düzenlenecek. Çocuklar festival alanında yer alan kızak rampası ve buz pistini kullanabilecekler. Karnesini getiren her çocuk lunapark oyuncakları için ücretsiz oyun kuponu kazanacak. Dileyen çocuklar uzman eğitmenler tarafından verilen buz pateni eğitimlerine de katılabilecek. Kırmızı Kış Festivali, 2 Şubat tarihine kadar sürecek.

- Beylikdüzü Migros AVM’de 17-26 Ocak tarihleri arasında katılımın ücretsiz olduğu LEGO® Festivali düzenleniyor. 

ATÖLYELER ÇEŞİT ÇEŞİT

- Pera Müzesi, 1 Şubat’a kadar “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” sergisi kapsamında, çocukların fotoğraf sanatını keşfetmelerini sağlayacak atölyeler düzenliyor.

- İstanbul Modern yarıyıl tatili için 7-12 yaş arası çocuklara yönelik bir dizi atölye programı hazırladı. Çocuklar müze uzmanlarıyla sanatı yorumlamaya çalışırken kendi sanatsal üretimlerini de yapacak. 

- Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Çocuk Eğitimi Programları, yarıyıl için yeni atölye çalışmaları düzenliyor. 7-10 yaş için “Bugün Büyük Bir Sanatçıyım”, “Kendi Defterini Tasarla”, “Zaman Tasarımcıları”, “Dans Eden Notalar”, “Modern Pantomim” ve “Arkeoloji” atölyeleri yer alıyor. 10-12 yaş grubu ise “Kültürel Mirasın Doktorları” atölyesine katılabiliyor.

- “Mucize Uğur Böceği İle Kara Kedi” oyunu 26 Ocak’ta saat 10.00 ve 18.00’de Trump AVM’de çocuk tiyatroseverleri bekliyor.

- Arter’de atölyepikolo’nun 25-31 Ocak tarihleri arasında farklı yaş gruplarına yönelik düzenleyeceği çocuk atölyeleri olacak. Atölyelerde çocuklara çağdaş sanat ve bilim eğitimi verilecek. 

- Yarıyıl tatilinde Akasya AVM’de hayal gücü gelişimine sanatla katkı sağlamak için Türk Ressamları Atölyesi 25-26 Ocak ve 1-2 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. .

- Akbank Sanat’taki tatil programı şöyle: 25 Ocak Çocuklar için yaratıcı dans dersleri (4-6 yaş), Aile Mozaik (4-12 yaş), bilet: 30 TL. 25 Ocak ve 1 Şubat, Yıldız Sanatları (6-12 yaş), bilet: 20 TL. 25 Ocak, Rengârenk kupalar (6-12 yaş), bilet: 20 TL. 1 Şubat: Yaratıcılık çocuk oyuncağı (6-10 yaş), bilet: 20 TL.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler