Gençler ‘100 Ses’ için birleşti

Hakkâri Yüksekova’dan Çanakkale’ye, Kütahya’dan Ordu’ya, Ağrı’dan Kayseri’ye kadar farklı memleket köşelerinden gençler bugün müzik için Antalya’da buluşuyor.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 02:00
Gençler ‘100 Ses’ için birleşti
Abone Ol google-news

“100 Ses” korosunun 11. kampı için öğrenciler ve eğitimcilerin bir araya geldiği bu eğitim etkinliği iki dönem ve üç sınıftan oluşan bir kamp! 

Ne ilginçtir ki ülkemizde hiçbir üniversitede resmi koro eğitimi yok! Halbuki görülüyor ki dışarıda gençler bu işi pek sevmiş durumda! Bir araya gelerek şarkı söylemenin keyfini yaşıyorlar. Onların istekliliği ve zorlaması; 2013 yılından bu yana koro şefi Mete Gökçe’yi harekete geçirmek zorunda bırakmış desem yeridir, sabah 10’dan gece yarısına kadar, hem Köy Enstitüsü hem de yatılı okul anlayışıyla bir aradalar çünkü.

YÖNETİM DE GENÇLERDE! 

Bu yıl koordinatörlüğü üstlenen Aybüke Öztürk bir üniversite öğrencisi. 

Antalya’da Falez Uygulama Oteli’nde bir araya gelen gençlerin sinerjisi ve istekliliği o denli ağır basıyor ki eğitimciler de, yıllardır koro alanındaki birikimlerini onlara aktarmak için gönüllü biçimde koşuyor, tıpkı müzikolog Ersin Antep gibi...

Antep, “Koro tarihi, eleştirisi, koro türleri, koronun etnomüzikolojiden beslenmesi, koroda davranış biçimleri gibi hususları kapsayan derslerle destek veriyorum” diyor.

Yaz ve kış kampları yaptıklarını söyleyen Mete Gökçe, “2020 Antalya Kış Kampı’nda üç tane sınıfımız var, Ulusal Koro Şefliği sınıfı, Koro Bilim sınıfı ki bu da çok yeni bir bakış açısıdır ve Ulusal Gençlik Korosu. 22 - 25 Ocak tarihlerinde Ulusal Koro Şefliği sınıfının birincisi ve Koro Bilim sınıfı, 26 - 31 Ocak’ta da Ulusal Gençlik Korosu’nun eğitim kampı olacak” diyor.

Bir odaklanma egitimi verdiklerinin altını çizen Gökçe, “Koro eğitimine, müzik öğretmenliği olduğu zaman meslek yaşamında korolarla çok ilgilenecek kişilere biz akademik bir ortam sunuyoruz. Hem performans anlamında hem de ileride bir öğretici olarak. O yüzden de belli yapıda bir düzey istiyoruz, bunu başvurularda test ediyoruz. Hem anlamsal olarak hem de teknik olarak bir ölçme sistemimiz var, koroya kabul edilenler bu şekilde eğitimlere başlıyorlar” diyor.

100 Ses maalesef bir ütopya. Neden maalesef diyorum? Çünkü bunun Türkiye’nin her yerinde sadece 100 Ses adıyla değil aslında ülkemizdeki okullarda da eğitim olarak verilmesi gerekir. Kim bilir belki olur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler