Ceren Necipoğlu doğum gününde konserle anıldı

Arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu’nun doğum günü Pera Müzesi’nde verilen, Necipoğlu ailesinin mutluluk ve hüzünle katıldığı, konserde hocalarının izini süren arp yıldızlarının pırıltısı içinde kutlandı. Bugün de CRR Konser Salonu’nda arp festivali kapanış konseri ve ödül töreni gerçekleşecek.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 15:40
Abone Ol google-news

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi ve Arp Sanat Dalı Başkanı, 2009’da elim bir uçak kazasında yaşamını yitiren, arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu, doğum günü olan 18 Ocak akşamı Pera Müzesi’nde  verilen konserle anıldı. Yarın da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali kapanış konseri ve arp yarışması ödül töreni yapılacak.

Bu yıl ilk kez 15 - 19 Ocak günleri arasında düzenlenen festival kapsamında gerçekleşen konser, Necipoğlu’nun ablası ve festival komitesi başkanı A. İmre Tüylü ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmeleri Genel Müdürü Özalp Birol’un konuşmalarıyla başladı. Birol, “Kurum olarak kapımız bu festivale her zaman açık olacak” diyerek desteklerinin devam edeceğini belirtti. 

Yeğeni Ece Tüylü’nün çaldığı Beethoven “Ay Işığı Sonatı” ile başlayan konserin ilk yarısında Necipoğlu’nun öğrencileri arpist İlayda Sezen, Emel Çelik, Gözde Ece Yavaş ile mezzosoprano Busenur Çelik ve Barbora Hiltay, flütist Nilay Gösterişli, çellist Gökhan Bağcı ve Amy Salsgiver (vurmalı çalgılar) sanatçıya ithaf edilen eserlerden oluşan repertuvarı Necipoğlu  anısına seslendirdiler. İkinci yarısında, 2019 St. Petersburg ve Szeged Arp Yarışmalarının birincisi Tatiana Repnikova dünya arp repertuvarının sevilen eserlerini ustalıkla seslendirdi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler