Mavi Gözlü Dev 118 yaşında

Türk edebiyatının usta şairi Nâzım Hikmet Ran, 118. doğum yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Mavi Gözlü Dev 118 yaşında
Abone Ol google-news

Avcılar Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası bir anma gecesi düzenleyecek. Anma yarın saat 20.00’de Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak. Nalan Çelik’in sunumuyla düzenlenecek program, Erdoğan Egemenoğlu’nun Nâzım Hikmet şiirlerini seslendireceği sahne gösterisiyle başlayacak. Ardından, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner’in açılış konuşması yapacak. Daha sonra ise “Nâzım Hikmet ve Şiiri” başlıklı panel düzenlenecek, panelde Tahir Şilkan, Nuray Gök Aksamaz ve C. Hakkı Zariç konuşmacı olarak yer alacak. Anma etkinliklerine paralel olarak açılacak Selen Gülek’in hazırladığı “Kitap ve Dergilerde Nâzım Hikmet” sergisi, saat 11.00’de ziyaretçilerle buluşacak. Sergi 17 Ocak’a kadar izlenebilecek.

‘NÂZIM HİKMET RESİMLERİ’

Küçükçekmece Belediyesi ise yarın ressam Haydar Özay’ın “Nâzım Hikmet Resimleri” başlıklı sergisine ev sahipliği yapacak. Saat 19.00’da başlayacak anma programında Nâzım Hikmet’in yaşamı ve eserlerine dair yapılacak konuşmaların ardından, müzisyen Haluk Çetin, ünlü şairin şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirecek. Ardından Nâzım Hikmet’in 61 yıllık yaşamından sanat izlerinin tuvale yansıtıldığı 52 resim, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Sergi 15 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. 

TÜRKİYE’DEN İNSAN MANZARALARI

Almanya’da yaşayan yaptığı nitelikli çevirilerle iki ülke kültürünü birbiriyle tanıştıran gazeteci, gazetemiz yazarlarından Ahmet Arpad 15 Ocak Çarşamba akşamı 19.00’da “Türkiye’den İnsan Manzaraları” adını verdiği fotoğraf sergisini Stuttgart’taki Stadtteilbibliothek, Kneippweg’de açacak.

Açılış günü Arpad’ın dostları Hans-Peter Bögel ile Gülten Aysel, ölümsüz şair Nâzım Hikmet ve edebiyatımızın koca çınarı Yaşar Kemal‘in eserlerinden okumalar yapacaklar.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler