Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu gidebileceğiniz etkinlikleri sizin için derledik...

Yayınlanma: 06.12.2019 - 17:39
Abone Ol google-news

BORUSAN'DA ELEKTRONİK MÜZİK

Beyoğlu'ndaki Borusan Müzik Evi sezona hızlı bir başlangıç yaptı ve vitesi artırarak devam ediyor. Bu hafta sonunda (hatta tüm aralık ayında) elektronik müzik tutkunları için kaçırılmayacak konserler var mekanda. Cuma gecesi elektronik müzikte “yeni klasik” olarak adlandırılan akımın ülkemizdeki öncülerinden Akın Sevgör, yeni albümü Formations’ı dinleyicilerin beğenisine sunacak.

7 Aralık Cumartesi akşamı ise Nova Müzik konserlerinin 30.’sunun kutlandığı serinin ikinci konserinde, Nepal/Tibet kökenlerinden beslenen Aïsha Devi sahne alacak. Prodüksiyon ve performanslarında meditasyon tekniklerini uygulayan sanatçı; metafiziksel araştırmaların, ayinsel pratiklerin ve şifa veren frekansların kanallarını alternatif kulüp/elektronik müzik paradigmalarına yerleştirmeye çalışıyor. Bu konserde Devi’ye görsel/işitsel setiyle Emile Barret eşlik edecek. Devi ve Barret’nin performansından önce ise sahnede bu dünyaya ait olmayan imgeleri, kayıp, yokluk, sınırsız törensel büyüklüklerin yarattığı duyguları ustalıkla gerçeğe dönüştürebilen ikili Common Eider, King Eider olacak.

Akın Sevgör

6 Aralık Cuma, Saat: 21.00 / Borusan Müzik Evi

Aïsha Devi (Live AV Feat. Emile Barret) & Common Eider, King Eider

7 Aralık Cumartesi, Saat: 21.00 / Borusan Müzik Evi

MÜJDAT GEZEN'DEN 'PERA MÜZİKALİ'

Tiyatromuzun duayenlerinden Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği "Pera Müzikali" hafta sonunda tiyatroya gitmek isteyenlere önereceğimiz gösteri olacak bu hafta. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken müzikalde başlıca rollerde Cüneyt Arkın, Gönül Yazar gibi efsane isimlerin yanı sıra Barış Taşkın, Kıvanç Tiner, Yaşar Ayvacı, Seran Bilgi, Emre Özmen gibi sanatçılar ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunları Sude Albayrak, Cengiz Gezgin ve Sonat Tokuç da yer alıyor. Avrupa Yakası’nın geçmişten günümüze eğlence hayatını tiyatro sahnesine taşıyan “Pera Müzikali”nde Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Arkın babasıyla birlikte rol alırken Levent Kırca ile Oya Başar’ın kızı Ayşe Kırca da sahne alacak.

"Pera Müzikali"

8 Aralık Pazar, Saat: 15.00 / Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center


ARTER'DE AİLECE ÖĞRENMEK...

Hafta sonları çocuklar için kaliteli etkinlikler bulmak çok kolay olmaz, bilirim. neyse ki son yıllarda bu imkanlar çeşitlenmeye başladı. yeni açılan Arter'i gördünüz mü bilmem, ama bu hafta sonu hem Arter'i görüp sergileri gezmek hem de çocuğunuzla nitelikli bir zaman geçirmek için özel bir tavsiyem var: "Ailece Sanat"... İnci Furni’nin, Arter’in açılış programında yer alan Bir An İçin Durdu sergisindeki büyük ölçekli desenlerden yola çıkan “Ailece Sanat: Anlık İzler” başlıklı atölye çalışmasında çocuklar ve onlara eşlik eden yetişkinler, sergideki eserleri inceleyerek sanatçının yaklaşımı hakkında bilgi edinecekler. Ardından, sanatçının deyimiyle “vücut hareketinin bir anlık izi” olan kendi desenlerini yapmaya başlayacaklar. Denemeye değer.


ZORLU PSM'DE TÜM GECE MÜZİK

Bu hafta şansımız elektronik müzikten açıldı anlaşılan, zira Zorlu PSM'de de yine bu türde tavsiye edeceğimiz bir performans var. Sónar Istanbul’da imza attığı hafızalardan silinmeyen performansından sonra HAAi, All Night Long Set’iyle 7 Aralık’ta yeniden %100 Studio sahnesinde dans müziği tutkunlarıyla buluşacak. DJ kabininde ve stüdyodaki üretimlerine dair “Yoğun basları ve perküsyonları olan, dokulu müzikleri sevdiğini” dile getiren HAAi, ilk kısaçaları DaDaDa’yı, kendi plak şirketi Coconut Beats üzerinden yayınlamış; onu takip eden ve HAAi’nin rüya gibi vokalleri ile dalgalı davulları ve harmonik zil seslerini birleştirdiği “Be Good” ise Ağustos 2017’de müzikseverler ile buluşmuştu.

HAAi (All Night Long Set)

7 Aralık Cumartesi, Saat: 23.55 / Zorlu PSM %100 Stüdyo

YILIN EN İYİ FİLMLERİNDEN...

Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve En İyi Senaryo ödülünü alan "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi" geçen günlerde İngiliz saygın sinema dergisi Sight & Sound tarafından 2019'un en iyi filmleri listesinde 5. sırada yer aldı. Fransız sinemasının önde gelen kadın yönetmenlerinden biri olan Céline Sciamma'nın yönettiği film Başka Sinema kapsamında vizyona girdi ve hafta sonu sinemaya gitmek isteyenler için güçlü bir seçenek doğrusu. Konusunu merak edenler için kısaca: Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Héloïse’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Héloïse’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Héloïse’ı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır.

BAZI HAYVANLAR HÂLÂ DAHA EŞİT

George Orwell'in unutulmaz eseri "Hayvan Çiftliği" yeni ve çok farklı tasarımıyla kitapçılardaki yerini aldı. Bu hafta sonu evden çıkmaya üşenenler ya da evde vakit geçirmeyi tercih edenler için Can yayınları tarafından piyasaya sürülen bu özel kitabı okumak üyü bir alternatif olabilir sanki. Utku Lomlu'nun özgün tasarımıyla tam bir nesne-kitap olarak beğenimize sunulan "Hayvan Çiftliği"ni Celal Üster Türkçeye kazandırdı.  Bu özel baskıda ayrıca seramik sanatçısı Hülya Sözer’in yaptığı çamurdan heykellerin yer aldığı, kitaptaki en çarpıcı sahneleri anlatan görseller de bulunuyor. Tam bir koleksiyon parçası.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler