TEDx ilk kez Bodrum’da

Dünyanın 1.000’den fazla şehrinde yapılan TEDx etkinlikleri, Bodrum’un kültürel gündemini değiştirmek amacıyla, 8 Aralık Pazar günü Bodrum’un önde gelen markalarının destekleri ve birbirinden etkili konuşmacılarla gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 17:17
Abone Ol google-news

Yılda bir defa yapılan TED etkinlikleri, dünyanın önde gelen düşünürleri ile fikir üreticilerinin katıldığı, farklı disiplinlere ve alanlara ait önemli düşünce biçimlerini keşfedip kendi yaşamımıza ve iş hayatımıza uyarlayabileceğimizin örneklerle anlatıldığı etkinliklerdir. İsmini Teknoloji, Eğlence ve Dizayn kelimelerinin ilk harflerinden alan TED, heyecan verici bir deneyim, verimli sosyal bağlantılar, olağandışı görüşler ve güçlü bir ilham kaynağı olmayı amaçlar.


TEDx etkinlikleri ise ‘Paylaşılmaya değer fikirler’ anlayışıyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen etkinliklerdir. TEDx etkinlikleri küçük topluluklara her biri 18’er dakika olan canlı konuşmaları ve TED Talks videolarını bir arada izleme ve tartışma ortamı verir.


TEDxBodrum’un amacı sadece bir konferans yapmak değil, aynı zamanda bir komünite yaratarak kültürel sermayesi son derece yüksek olan kentimizde yeni, önemli ve az duyulmuş fikirleri ve bakış açılarını, daha önce hiç yapılmamış bir etkinlik formatı ile kültür severlerle buluşturmaktır.


TEDxBodrum 2019 teması ‘KÜLTÜREL HEGEMONYA’ olarak belirlenmiş olup en temelde “Bodrum’un kültürel gündemini değiştirmek veya ileriye taşımak mümkün mü?“ sorusunu cevaplama amacı taşır. Bu çerçevede mimariden basına, oyun kültüründen filmlere, yardımlaşma kültüründen arşivciliğe kadar geniş bir yelpazede, birbirinden değerli konuşmacılar ile Bodrumluları buluşturmayı amaçlıyor.


Bodrum etkinlik kültürünü ileriye taşımayı hedefleyen TEDxBodrum’da Gazeteci ve İletişimci Özlem GÜRSES, İletişimci ve Yazar Ümit ALAN, Mimar ve Restoratör Seda ÖZEN BİLGİLİ, Oyun Merkezli Yaşam Uzmanı Selim Mehmet EMEÇ, Yazar ve Yaratıcı Yapımcı Yiğit GÜRALP, Sosyal Girişimci Başak SUCUKA, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman UYSAL, Reklamcı Gökhan YÜCEL, Duyu Bütünleme Uzmanı Ebru SİDAR, Psikolog Özge ÇİVCİ, Tasarımcı Musa KASIRGA ve sürpriz konukların yer alacaktır.


Çağdaş Holding’in ana sponsorluğu ve TED Bodrum Koleji’nin yan sponsorluğunda düzenlenecek olan TEDxBodrum etkinliği Acıbadem Sağlık Grubu, Swissotel ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilmektedir.


TEDxBodrum’un lisansörü ve organizatörü Fatih GÜNER, 4 yıl önce Bodrum’a taşınan ancak kendine Bodrum’daki farklı komünitelerin içinde yer bulmayı başaran bir girişimcidir. Bilhassa isimli ajansı ile markalara “veri odaklı pazarlama stratejileri“ hizmeti veren GÜNER, Bodrum’da kültürel eğilimi yüksek olan insanları bir araya getirmek amacıyla Pecha Kucha Night, Startup Grind ve TEDx gibi etkinlikler düzenlemektedir. Kendisi de konuşmacı olan GÜNER, 2010 yılından bugüne üniversiteler ve kurumlarda 300’den fazla konuşma yapmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler