Maltepe Belediyesi’nden kadın cinayetlerine tiyatro oyunuyla tepki

Başrolde kadınlar ve kadın öyküleri Dramatik Sahne Sanatları, “Kadın” isimli tiyatro oyunuyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 11:49
Abone Ol google-news

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, toplumsal bir yu¨zles¸me olan oyun tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. Oyunda kadınların to¨re, aile ic¸i s¸iddet ve intihara su¨ru¨klenis¸i anlatıldı. Oyunun yönetmeni Nazif Uslu, sadece geçtiğimiz kasım ayında 39 kadının katledildiğini, öldürülen kadınların büyük çoğunluğunun başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir şeklinde devam ettiğine dikkat çekerek, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden daha önce elde etmiş bir ülkede yaşıyoruz. O günden bugüne hangi noktaya geldiğimizi hep birlikte çaresizce izliyoruz. Bu yüzden bizde binlerce kadından 6 kadının hika^yesiyle karşınıza çıktık. Maltepe Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.


KADINLAR, KADIN ÖYKÜLERİNİ ANLATTI


Oyunda rol alan Nurhan Uslu, Eylu¨l Bas¸ogˆlu, Jbid Go¨ktas¸, Burcu UlusuS¸ilan Du¨zdaban, günümüzün kanayan yarası kadına şiddet haberlerinin arka perdesinde yaşananları şiirsel bir dille sahneye taşıdı. Cem Du¨zova’nın yazdığı oyunda farklı kadın yas¸amlarından hika^yeler anlatılarak kadın cinayetlerine dur denildi. Mu¨zigˆin ve so¨zcu¨klerin havada dans ettigˆi oyunda sahne estetigˆi etkili bir bic¸imde kurgulanarak izleyiciyle buluştu. Oyuncular etkileyici sahne performanslarıyla izleyicileri Türkiye’de kadın olmanın gerçekleriyle yüzleştirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler