‘Lal Hayal’ Ankara’da sahnelendi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Songül Öden’in, yedi farklı kadın karakterini canlandırdığı tek kişilik oyunu “Lal Hayal”, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yayınlanma: 12.11.2019 - 22:34
‘Lal Hayal’ Ankara’da sahnelendi
Abone Ol google-news


MEB Şûra Salonu’nda sahnelenen “Lal Hayal” oyunu öncesi gazetecilere açıklama yapan Öden, iyi bir metin kurgusu için üç yıldır tiyatroya ara verdiğini, yedi yıldır da Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’yla çalıştığını anlattı. Öden, şunları söyledi:

“Tesadüftür ki yedi senedir çalışıyorum ve yedi kadın. Bu sürede sahada çok sert hikâyelerle karşılaştım. Çocuk ve kadın hikâyeleriyle... Beni inanılmaz etkiledi. Önceleri hasta oluyordum, döndükten sonra sahadan, uyuyordum uzun uzun, çok etkileniyordum. Çok ağlıyordum. BM yetkilileri bunun geçeceğini ve hizmete dönüşeceğini belirtti. Ben cebimde biriktirdiğim hikâyeleri seyirciyle paylaşmak istedim. Çünkü biliyorum ki kadının mücadelesi paylaşıldığında çok güçlü olarak kalplerde ve zihinlerde ferahlık yaratacak. Sanatın gücü de yadsınamaz.”

Öden, oyununda yedi kadının kriminal bir olayın parçasını tamamladığını, seyircinin kadınların hikâyelerinin sonunda ancak katilin kim olduğunu anlayacağını söyledi. “Türkiye gibi düşündük biz oyunu” diyen Öden, “Yedi bölgenin kadını var gibi diyebilirim. İstanbullu, Kürt bir kadın, göçmen bir hip hop’çu ama hikâyeyi birleştirdiğinizde hiçbirimizin birbirimizden farkı yok. Her yaştan her meslekten kadın var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler