Tiyatro perdesi açılıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali bugün başlıyor. 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 farklı tiyatro, dans ve performansın 78 gösteriminin yanı sıra Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamındaki ücretsiz etkinlikler de düzenlenecek.

Yayınlanma: 12.11.2019 - 22:31
Tiyatro perdesi açılıyor
Abone Ol google-news


İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımcılığını da üstlendiği açılış oyunu Io’da oyunun yazar ve yönetmenliğini üstlenen Şahika Tekand aynı zamanda sahnede olacak. Gizem Bilgen’in koreografisinde sahnelenecek Studio Oyuncuları yapımı “Io”, Cem Bender, Gizem Bilgen, Deniz Karaoğlu, Yiğit Özşener ve Şahika Tekand gibi oyuncu kadrosuna sahip. Oyun, bu akşam saat 20.30’da Uniq Hall’da izleyiciyle buluşacak. 

‘BÜYÜK KRİZLER DÜNYAYI NASIL ETKİLER?’

Büyük krizlerin toplumları nasıl etkilediğini inceleyen M. Riboulet ve P. Boucheron imzalı kitap Prendre Dates’tan uyarlanan “Tarihe Not Düşmek”, tarih ve tiyatronun diyalog halinde olduğu bir oyun. Delphine Ciavaldini yönetimindeki Tarihe Not Düşmek, bir tarihçi ve bir sanatçının günceli nasıl kaydettiğini tiyatro sahnesinde gösteriyor. Marc Citti ve Serge Renko’nun rol aldığı oyun Institut Francais İstanbul’un değerli işbirliğiyle, 14 ve 15 Kasım tarihlerinde saat 20.30’da Fransız Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

DÜNYANIN ORTASINDA BİR YER

Bu yıl Anadolu Efes’in desteğiyle Gençlik Platformu kapsamında deneyimli oyun yazarı ve yönetmen Özen Yula’nın yazdığı Dünyanın Ortasında Bir Yer, Tuşbalı yepyeni bir tiyatro topluluğunun yorumuyla festivalde yer alıyor. Dünyanın Ortasında Bir Yer; Tuşba Kent Tiyatrosu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve İKSV işbirliğindeki proje kapsamında, bir yıl boyunca tiyatro eğitimi alan bölge gençlerinin katılımıyla ve Adnan Tönel’in yönetmenliğinde hayata geçirildi. Bu genç topluluğun ilk prodüksiyonu olan Dünyanın Ortasında Bir Yer, 14 Kasım Perşembe ve 15 Kasım Cuma saat 20.30’da Enka Orditoryumu’nda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler