TÜYAP’ta 27. Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü verildi

Cevdet Kudret ailesi tarafından başlatılan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) tarafından yürütülen ve dönüşümlü olarak her yıl sırasıyla şiir, roman, öykü, deneme/araştırma/inceleme ve tiyatro dallarında verilen Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nün altıncısı gazetemiz, kitap eki yazarlarından Faruk Duman’ın Hep Kitap’tan çıkan ‘Sus Barbatus!” romanına verildi.

Yayınlanma: 11.11.2019 - 00:03
TÜYAP’ta 27. Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü verildi
Abone Ol google-news

Ödülü, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi’nin elinden alan Duman, “Romanı oluşturan bütün hikâyeleri 2015 yılında Artvin’in köylerinde dinledim. 12 Eylül öncesinin ve hemen sonrasının korkunç olayları, insanların belleğinde kimi değişerek kimi tüm canlılığıyla öyle iz bırakmıştı ki, çoğunu kısa notlarla kâğıda geçirmek bile bir öykü derlemesi için yeterli olacaktı” diyerek bunların içinden Kenan’ın hikâyesinin öne çıktığını söyledi. Duman, iyi bir hikâyenin yazarı bir süreliğine bulunduğu ortamdan uzaklaştırdığını belirterek “Kendi yazımın alabildiğine özgür ilk okuruyum. Yazının süprizlerine, yeniliklerine açık, dahası yazıdan beklentisi olan bir okur” diyerek Orhan Kemal Roman Ödülü’nün ardından aldığı, değerli kalemlerin olduğu, Cevdet Kudret adıyla birlikte anılacak bu ödüle layık görülmekten duyduğu onuru dile getirdi.

 Törende, “Roman, Nereye Kadar?” başlıklı 2019 yılı roman seçici kurulunun konuşmacı olduğu bir panel de gerçekleşti. İnci’nin yönettiği panelde, Fatih Altuğ, Oğuz Demiralp, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke romanın neliğini sorguladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler