‘Sanat boyun eğmez’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kültür Sanat Komisyonu’nun 8 Kasım’da Basın Müzesi’nde yaptığı söyleşinin konuğu tiyatro yönetmeni, oyuncu Nesrin Kazankaya oldu.

Yayınlanma: 09.11.2019 - 23:07
‘Sanat boyun eğmez’
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kültür Sanat Komisyonu’nun hazırladığı “Bir Tiyatrocu Bir Eser” söyleşisi 8 Kasım Cuma günü TGC Basın Müzesi’nde yapıldı.

Moderatörlüğünü TGC Kültür Sanat Komisyonu üyesi, gazetemiz editörü Öznur Oğraş Çolak’ın yaptığı söyleşinin konuğu Tiyatro Pera’nın kurucusu, yazar, yönetmen, çevirmen ve oyuncu Nesrin Kazankaya oldu. 

Toplantının açılışında konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto söyleşi programıyla yazarları, çizerleri, sanatın yüz akı sanatçıları, TGC üyeleriyle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.  

Toplantıyı açarken Türkiye’de kültür sanat haberciliği konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Çolak, Cumhuriyet, BirGün, Evrensel ve Sözcü gazeteleri dışında kültür sanatın medyada yeterince yer almadığına dikkat çekti. 

TGC Basın Müzesi’ndeki Atatürk’ün fotoğrafının altındaki yazının önemine işaret eden Nesrin Kazankaya ise “Baskılara, dayatmalara karşı sanat özgürlük ister. Basın Müzesi’nde Atatürk’ün bu sözünü ilk kez gördüm. Atatürk 1923 yılında ‘Basın hiçbir zaman zorbalık ve baskıya tabi tutulamaz’ diyor. Bu sözün başına sanat da konulabilir. Sanat da gazetecilik gibi baskıya ve zorbalığa boyun eğemez. Baskıya ve zorbalığa ancak bir oyun boyun eğersiniz. Sonra da uzlaşma çamurunda boğulur, yok olur, pek çok gazete ve gazeteci gibi kaybolur gidersiniz.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler