TÜYAP’ta Atatürk ve Cumhuriyet söyleşisi

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı İnterexpo Salonu’nda bugün TÜYAP 2006 Onur Yazarı, duayen gazeteci Doğan Hızlan ve tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı “Atatürk ve Cumhuriyet: Kültür ve Tarihte Değişimler” adlı söyleşiyle ebediyete intikal eden 81. yılında Ulu Önder Atatürk’ü andılar.

Yayınlanma: 09.11.2019 - 19:18
TÜYAP’ta Atatürk ve Cumhuriyet söyleşisi
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in dünden bugüne değişimini de belgeler ışığında dile getiren konuşmacılar kültür yaşamımızla bağına değindiler.

Hızlan, “Atatürk ve Cumhuriyet tarihini öğrenmek için bazı temel eserleri okumanız gerekir. Nutuk da Cumhuriyet tarihimizin edebiyata yansımasıdır” dedi.

Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlayıp öğrenebilmek adına edebiyatın büyük önemi olduğunu anlatan Ortaylı ise önsözünü yazdığı Nutuk’tan da bahsederek, “Tarihi ve yakın tarihimizi öğrenmek, anlamak için edebiyata da bakmalıyız. Reşat Nuri Güntekin, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Falih Rıfkı Atay gibi birçok yazar Atatürk dönemine tanıklık etti. Hem o yazarları hem de Atatürk’ün anlatımını okumadan tarihi öğrenemeyiz” dedi. Ortaylı, “Nutuk anlaşılır ve rafine bir dille yazılmıştır. Bu yüzden herkes tarafından okunması çok kolay ve rahattır.” diyerek okumalarını önerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler