'Hastabakıcı' Barselona'da yarışıyor

Soner Sert'in yazıp yönettiği Hastabakıcı filmi 15-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Barselona İnsan Hakları Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma Bölümünde yarışacak

Yayınlanma: 29.10.2018 - 14:18
Abone Ol google-news
Soner Sert’in senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı, Sonya Dicle Akbaş, Aysan Sümercan ve Elena Ünaldı’nın oynadığı Hastabakıcı, 15- 23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 15. Barselona İnsan Hakları Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma Bölümü’nde yarışıyor.
 
20’li yaşlarının sonunda bir kadın olan Anna, Rusya’dan Türkiye’ye göç etmiştir. Geçimini yatalak hastalara bakarak sağlamaktadır. Beklenmedik bir gelişme sonucu iş değiştirmeye karar veren Anna için işler gittikçe zorlaşacaktır.
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü’nü bitiren Soner Sert, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans yapıyor. Senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı “Köprü”, “Baba”, “Ses” ve “Alarga” ile pek çok festivale katılıp ödüller alan Sert’in “Hastabakıcı” filmi, TÜRSAK, Gazete Duvar ve Master Sound’un desteği ile çekildi.
 
Pek çok sinema, belgesel ve dizi film setinde çalışan Sert’in; Emin Alper, Tolga Karaçelik, Ezel Akay, Deniz Akçay, Hüseyin Karabey ve Seren Yüce gibi yönetmenlerin, ilk filmlerinin teorik ve pratik yönlerini anlattığı röportajlarından oluşan, Film Çekmek – Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyor isimli kitabı 2018 Mart’ında h2o Kitap’tan çıktı. Dokuz öyküden oluşan, ilk öykü kitabı Duvar ise 2018 Mayıs’ında İthaki Yayınları’ndan çıktı. Pek çok mecrada yazı yazmaya devam eden Sert, şu günlerde ilk uzun metraj filmine hazırlanıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler