Küçük Salon'dan İki Yeni Oyun: Angina Pektoris ve Otomatik Portakal

Geçtiğimiz sezonlarda da bahsini açtığımız, özellikle geçen sezonki Othello yorumuyla dikkatleri üzerine toplayan, Kadıköy'ün avangard işler üreten tiyatrosu Küçük Salon, iki yepyeni oyun ile karşınızda!

Yayınlanma: 21.11.2017 - 13:04
Abone Ol google-news


Özgün ve genç bir metin olan Angina Pektoris, iki kişilik 50 dakikalık soluksuz bir performans. “Yazamayan yazar, varlıkla yokluk arasında sendeleyen kahramanlar, tuhaf karakterler, karar verilememiş türler, değişken konular, bozulan biçimler... Kaygan zeminin çarpıntılı, alaycı birazcık da hüzünlü hikayesi.” Oyunun yazarı Çağıl Tekten. Yönetmenliğini Emre Tandoğan, kostüm tasarımını Elif Arman , reji asistanlığını Yunus Emre Can üstleniyor. Sahneyi Atakan Yılmaz ile Çağıl Tekten paylaşıyorlar. Ayrıca oyunun afişi Lübnanlı sanatçı Naji Chalhoub'a ait.
Var olma çabasını sade bir dille anlatan abzürt metin  ile dinamik rejinin birleşimini oyuncuların birbiriyle olan uyumu tamamlıyor.
“ _Farkında mısın?
   _ Yoo, ben hiçbir şeyin farkında değilim. Zihnim yok gibi. Sadece şeyi hatırlıyorum; bir yerden geliyordum ve başka bir yere gitmem gerekiyordu...Ya da onun gibi bir şey.
_ İşte,tamam.”
 
Ekim sonunda seyirciye merhaba diyen oyunu şu tarihlerde Küçük Salon'da izleyebilirsiniz:
24 kasım
2-6-16-20 Aralık
20:30
 
 Naji Chalhoub kimdir?
https://www.instagram.com/najimir/?hl=tr
Çağıl Tekten'in yazılarına nereden göz atılabilir?
http://pulbiberdergi.com/yazar/cagil-tekten/
 
*Angina Pektoris: Kalp spazmı;göğüste ağrı,sıkışma ve baskı hissi.
 


 
Antony Burgess'in aynı adlı kült romanından uyarlanan (Emre Tandoğan) oyunda genç ve yetenekli üç oyuncu; Emir Özden, Efe Akercan, Güneş Seven rol alıyor. 100 dakika, iki perde olan oyun +18 ibaresi içeriyor; ancak oldukça keyifli ve cüretkar olan rejide her şey kararında. Yönetmenliği Emre Tandoğan'a, dekor ve kostüm tasarımı yine Elif Arman'a ait. Asistanlığını Özlet Ezgi Çelebi ve İlayda Altınbağ üstlenmiş.
“ Karanlığın gece ve gündüz geçişi ile bir ilgisi yoktur.Yaşanan her devir, geçmişin travmalarından doğan neslin kendi etrafındaki devinimidir. Süre giden döngünün içinde denk gelen zamana hakim olan otoritelerin neyi, niçin, kime uygun gördükleri ise her zaman değişir. Tekerleğin dönüşü gibi... Yön değişir ama hareket aynıdır. Sistemlidir. Çamurlu yahut kuru, çok kuru. Bu bir karabasandır.”
 
  Yüksek genç enerjisi ,sade ama çarpıcı dekoru ile başarıyla sahnelenen oyunu Küçük Salon'da izleyebileceğiniz tarihler:
25 Kasım,
1-9-14-22 Aralık
20.30
 
 
Her iki oyun için de biletler BİLETİX ve Küçük Salon gişede. Tükenmeden Alın!
(Üstelik 24 Kasım Öğretmenler gününe özel, Angina Pektoris oyunu için, öğretmenlere bir bilete ikinci bileti hediye ediyorlar! Kampanya sadece Küçük Salon gişede geçerli, kaçırmayın! )
 
 
Küçük Salon hakkında…
 Küçük Salon, Kadıköy-Bahariye’de. 35 kişilik seyirci kapasitesiyle ve değişken blackbox sahne yapısıyla her sezon takipçilerine, yeni deneyimler sunuyor. Küçük Salon ile henüz tanışmadıysanız, bu sezon başlangıç yapın. Bizden söylemesi. Ayrıntılı bilgi ve oyunlardan haberdar olmak için;
www.kucuksalon.com
https://www.facebook.com/KucukSalon/
                                                      https://www.instagram.com/KucukSalon/
                                                              https://twitter.com/KucukSalon
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler