‘Kıdeme dokunmak genel grev nedenidir’

Hükümet 2020’de kıdem tazminatını yeniden gündeme getirmeye hazırlanırken, Türk-İş, genel kurulda, “delegelerin oybirliğiyle kıdem tazminatına dokunulması halinde genel greve çıkılacağına dair kararı” yeniledi. Kararın gerekçesinde AKP’nin işçi haklarını budadığı vurgulandı.

Yayınlanma: 07.12.2019 - 02:00
‘Kıdeme dokunmak genel grev nedenidir’
Abone Ol google-news

Türk-İş’in 23. Olağan Genel Kurulu, ikinci gününde devam etti. Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, yönetimin konuşmalarında, demokratik hak ve özgürlüklerden bahsedilirken örgütlenme çalışmaları nedeniyle hapis cezası verilen TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan’ın “adının dahi zikredilmediğini” söyledi. Özdemiroğlu, Türk-İş’e üye Koop-İş Sendikası’nın kendi örgütlü oldukları yerlerde örgütlenmeye çalışmasına da sert tepki gösterdi. 

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “Biz maraba mıyız? Bu ülkeyi yönetenler kendilerini ne zannediyor?” dedi. Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Asgari ücreti düşük tutarak, sözleşmelerde kazanımları sınırlayarak, enflasyonun altında ücret zammı, vergi dilimlerini dayatarak krizin faturasının bizlere kesilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Genel kurula delegelerin büyük çoğunluğunun imzası ile “kıdem tazminatı” önerisi sunuldu. “Kıdem tazminatına dokunmak genel grev nedenidir” başlıklı önerge ile “Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu’nun kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişim karşısında cevabı genel grev olacaktır” denildi. Karar oybirliği ve alkışlarla kabul edildi. Bugün yapılacak Türk-İş seçimlerde Ergün Atalay başkanlığındaki aynı yönetim kurulu yeniden aday gösterildi. Türk-İş’e bağlı 34 sendikadan 33’ünün genel başkanları konuşma yaparken Hava-İş Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın genel kurulda konuşma yapmaması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler