Kadıköy Sineması’nda film öncesi sergi keyfi

Kadıköy Sineması'ndan yapılan açık çağrıya yanıt veren sanatçıların eserleri fuayede sergileniyor.

Yayınlanma: 21.12.2019 - 17:02
Abone Ol google-news

Kadıköy Sineması, Funda Kocadağ ve oğlu Erol Yusuf tarafından kiracılardan alınıp işletilmeye başlandığı 2018’in ilk aylarından itibaren ilçede büyük ilgi gördü. Tasarım ödüllü salonuyla sinemaseverlerin beğenisini kazanan mekân, birçok festivale ve özel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Süreç içerisinde sinemanın fuayesi de çeşitli sergilere alan açtı. Geçen günlerde bir açık çağrı yapılarak, artık “seyircilerin eserlerinin seyircilerle buluşacağı” ifade edildi.

Bu kapsamda çağrıya yanıt veren sanatçıların eserleri, dün fuaye alanında sergilenmeye başladı. İlk sergi, Pırıl Kurbetci ve Metin Toplu’nun “-Out Picture” isimli kolaj sergisi olacak ve 10 Ocak’a kadar görülebilecek. Bu tarihten sonra fuaye başka sergilere ev sahipliği yapmaya da devam edecek. Serginin ismi “dışarıdan sahneye / sahneden dışarıya bakışı” işaret ediyor. Kurbetci ve Toplu, farklı konuları, mekânları ve zamanları birleştirerek oluşturdukları dijital ve analog işlerini sergileyecek. Kurbetci, Bilgi Üniversitesi’nde Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları okuyor. Genç sanatçı kolajlarında “gerçekçi kurgular” ve “kurgusal gerçeklikler” yaratmaya çalıştığını belirterek, “Bu temaları sentezleyerek dogˆa ile insanın birlikteligˆi, mekanikles¸en du¨nyada otomatik insanın duyguları, gerc¸ekligˆin sahteligˆi, teknolojinin dogˆallas¸maya bas¸laması gibi konuları hissettirmek istiyorum” diyor.

Toplu ise grafik tasarım işiyle uğraşıyor. Karma kolaj tekniğini kullanan genç sanatçı, eserlerinde genellikle popüler kültür ikonlarını kullanıyor. Bunun nedenini de “Popülizmin anlam sığlığını tiye alarak vurgulamaya çalışıyorum” sözleriyle anlatıyor. İki isim de sanatçılar için işlerini sergilemenin çok zor bir süreç olduğunu vurguluyor. 

Başvuru için çalışmalarla birlikte “[email protected]” adresine e-posta göndermek gerekiyor. 

Pırıl Kurbetçi - Metin Toplu



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler