İsa Mesih Şahin: AKP’de sadakat ve itaat ön planda

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, partisinin AKP’nin kutuplaştırıcı dilinden duyulan rahatsızlıkla kurulduğunu belirterek, “Bütün farklılıklarını bir araya toplayan bir parti olarak kurulduk. AKP’nin dili toplumu ötekileştiren bir noktada. Liyakat ve ehliyetten ziyade sadakat ve itaat ön plana alındı. AKP kişilerin partisine dönüştü. Düzelme umudu olmadığı için bıraktık” dedi. Partisinin FETÖ ile ilişkilendirilmesine ilişkin ise Şahin, “Türkiye’de FETÖ ile bağdaştırılacak en son yapıyız. Parti bünyemizde 15 Temmuz’da kahraman haline gelmiş çok sayıda insan var” dedi.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 10:22
Abone Ol google-news

Gelecek Partisi’nin İstanbul teşkilatını oluşturduklarını kaydeden İsa Mesih Şahin, “Hızlı bir şekilde ilçe kadrolarımızı da oluşturarak, Mayıs ayına kadar ilçe ve il kongrelerimizi yapacağız” dedi. Gelecek Partisi bünyesine katılan isimlerin sadece AKP’den olmadığını belirten Şahin, “Gelecek Partisi toplumun bütün farklılıklarını bir araya toplayan bir parti olarak kuruldu. Yani AKP’den kopanların toplandığı bir parti olma amacıyla kurulmadı. Parti bünyemiz içerisinde bugüne kadar AKP’de siyaset yapmayan, hatta hiç siyaset yapmayanlar var. Aramızda CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi’nden gelen arkadaşlarımız var. Toplumun bütün farklı kesimlerini yönetimimize yansıttık. Bana göre bu, partimizin en önemli yanıdır” diye konuştu. Olası bir erken seçimde parti olarak ittifaka sıcak bakmadıklarını kaydeden Şahin, “Ben yeni kurulan bir partinin ittifak lafını kullanmasını çok doğru bulmuyorum. Biz kendi ayaklarımız üzerinde yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni kurulacak partilere gerekirse milletvekili verebileceğini söylemesine ilişkin ise “Bunu milli iradeye de uygun bulmuyorum” dedi. 

‘UMUDU YOKTU’

İktidarın ısrarla “yapacağız” dediği Kanal İstanbul projesine yönelik Şahin, “Bu konuda toplumun yeterince aydınlatılmadığı ve ikna edilmediği kanısındayız. Gerekirse halk oylamasına sunulmasından yanayız. Tatmin edici bir noktaya gelmeden adım atılmamalı” diye konuştu. AKP içerisinde uzun süre siyaset yaptığını belirten Şahin, itirazlarına karşılık bulamadıkları için Gelecek Partisi’nin ortaya çıktığını anlatarak, “AKP’nin dili toplumu ötekileştiren bir noktada. Adalet mekanizması ciddi şekilde yara aldı. Liyakat ve ehliyetten ziyade sadakat ve itaat ön plana alındı. Eleştiriye tahammül edemeyen bir hal aldı. AKP milletin partisi olmaktan çıkıp, kişilerin partisine dönüştü. Toplum da bu konulara itiraz ediyor. Bunları düzeltmek için bir mücadele verdik. Düzelsin umuduyla bekledik. Ancak düzelme umudu olmadığı için bıraktık” ifadelerini kullandı.  

‘FETÖ İLE MÜCADELE BAŞARISIZ’

AKP’lilerin Gelecek Partisi’ni FETÖ ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Şahin, “Gelecek Partisi kurucularına baktığınızda Türkiye’de FETÖ ile bağdaştırılacak en son yapıyız. Parti bünyemizde 15 Temmuz’da kahraman haline gelmiş çok sayıda insan var” dedi. FETÖ ile yeterli mücadele edilmediğini söyleyen İsa Mesih Şahin, “Türkiye’de FETÖ ile mücadele süreci başarılı yürütülemedi. Yargılamalarda da ciddi sıkıntılar var. Bu süreç kötü yönetildiği için gelecekte başka toplumsal sorunlara gebe kalındığını düşünüyorum. Yargılanıp suç suz olduğu kanıtlanan ama görevinden ihraç edilip işine dönemeyenler var. Bu hukuk mantığının kabul edeceği bir şey değil” diye konuştu. Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in serbest bırakılmasının adalet duygusu konusunda yurttaşlarda yara açtığını aktaran Şahin, “Bu örnekler toplumun vicdanını yaralıyor, güvenini yok ediyor. FETÖ ile mücadeleye kararlı oladrak devam edilmeli ama 15 Temmuz’un ve devamındaki yargılamaların oluşturduğu yaralar da sarılmalı. Özellikle altını çiziyorum mahkeme kararıyla suçsuz olduğu ortaya çıkanlar görevlerine iade edilmeli” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki günlerde tüm siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirten Şahin, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da ziyaret edeceğiz. Kendisine doğru yaptığı her şeyde destek olacağımızı, yanlış yaptığı her şeyde de uygun bir üslupla karşısında olacağımızı ve çözüm, alternatif önerisiyle geleceğimizi belirteceğiz” dedi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler