İnternette hızlı erişim için tavsiyeler

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyanın evlerine çekilmesi internet kullanımında ciddi bir artışa neden olurken uzmanlar, internete hızlı erişebilmenin yolları konusunda yurttaşlara tavsiyelerde bulundu.

Yayınlanma: 30.03.2020 - 14:53
İnternette hızlı erişim için tavsiyeler
Abone Ol google-news

Koronavirüs nedeniyle yurttaşların evlerinde izole yaşmaya başlaması ülke genelinde internet kullanımını yükletti. Türkiye'deki servis sağlayıcılarının açıklamalarına göre hem sabit hem de mobil internet kullanımında yüzde 30 ila 50'lere varan bir artış yaşanıyor. 

Anadolu Üniversitesi, uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki haftalarda da devam etme ihtimaline karşı ise verimli bir internet hizmeti için kullanıcılara da bazı görevler düştüğü belirtti.

BELGE YERİNE LİNK GÖNDERİLMELİ

Anadolu Üniversitesi kullanılan interneti meşgul etmemek ve kolayca vatandaşların işlerini yapabilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde anlattı: 

“Sadece gerekli dokümanlar indirilmeli. Belge göndermek yerine link gönderilmeli. Paylaşılan gönderiler daha düşük formatlı içeriklere dönüştürülmeli, birden fazla belge var ise klasör sıkıştırılmalı. Yüksek boyutlu verilerin indirilmesi için internet trafiğinin daha az olduğu gece saatleri tercih edilmeli. Sürekli ve gereksiz görüntülü konuşmadan kaçınılmalı. Online oyunların başında geçirilen süreye dikkat edilmeli ve ekran kullanım süresi kontrol edilmeli.”

MODEMİNİZİ GÜNDE EN AZ BİR KEZ KAPATIP AÇIN

Kullanılan internetten daha yüksek bir performans almak için ise şu önerilerde bulunuldu:

“Cihazlarınızı internete kablo ile bağlayın. Çünkü bağlantının sağlandığı kablonun kısa olması internetten aldığımız verimi arttıracaktır. Kablosuz bağlantılar için modemi merkezi bir yere konumlandırın. Güvenli bir WİFİ şifresi ile ağınızın güvende olduğundan emin olun. İnternet bağlantı hızınızı gün içinde hız testi yaparak kontrol edin. Modeminizi günde en az bir kez kapatıp açarak dinlenmesini sağlayın. İnternete bağlı cihazlarınızın sayısını azaltın. Bilgisayarınızın rutin virüs taramasını yapın. Tarayıcınızın ve cihazlarınızın güncellemelerini mutlaka zamanında yapın. Cihazlarınızın arka planında çalışan uygulamaları kontrol edin. Tarayıcılarınızın önbelleğini ve araç çubuğunu boşaltın.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler