Forester, yoluna hibrit ile devam edecek

İlk yollara çıkışı 1997 yılına uzanan ve bugüne kadar 3.9 milyon adet satan Subaru Forester yenilendi. 5. nesil yeni Subaru Forester artık yoluna hibrit motorla devam ediyor. Subaru da artık dizel motorlu otomobil üretmeyecek. Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkan yeni otomobil 2.0 litre atmosferik benzinli motora da sahip. Forester’da görev yapan e-Boxer motor dünyaca ünlü dört çeker sistemi Symmetrical AWD ile eşleşirken, bagaj zemini üzerine yerleştiren minik bir bataryanın beslediği elektrik motoru sayesinde yakıt tüketimini düşürüyor.

Yayınlanma: 23.12.2019 - 02:00
Forester, yoluna hibrit ile devam edecek
Abone Ol google-news

 Forester’ın sadece dış görüntüsü yenilenmemiş, gelişmiş güvenlik donanımı da dikkat çekiyor. 

Subaru Arka Araç Tespit Sistemine (SRVD) ek olarak Arka Çarpışma Önleyici Frenleme ve Yan Görüş Kamerası sayesinde güvenlik ve sürüş konforunda üst seviyeye ulaşılıyor. 5sürücüye kadar kişisel koltuk pozisyonu, klima, ayna ayarı ve yakıt tüketimi verilerini hafızasına kaydedebilen ve sürüş esnasında sürücüyü olası tehlikelere karşı uyaran sürücü dikkat uyarısını da içeren yüz tanıma teknolojisi Forester’da tüm donanımlarda standart olarak yer alıyor.

22 cm minimum yerden yüksekliği sayesinde ise arazide maceraya hazır olan araçta X-Mode sistemi de çeşitli hava ve yol koşulları için artık iki kademe seçeneğiyle sunuluyor.Yeni Forester, Türkiye pazarında, e-Xtra, e-Xtreme ve e-Xclusive olmak üzere üç ayrı donanım seviyesiyle aralık ayında satışa sunulmaya başlandı. Yeni Subaru Forester 2.0i e-BOXER’ın başlangıç paketi olan e-Xtra versiyonu 389.880 TL, e-Xtreme versiyonu 402.270 TL, en üst paket olan e-Xclusive versiyonu ise 436.528 TL anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.

2020’DE 600 ADET SATACAK

Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle yeni modelin basın toplantısında şunları söyledi: “Otomobil üreticileri çevre normlarına uyum için önemli bir değişim içinde. Gerçek sürüş verileri ile ölçümlerin yaygınlaşması, yasal sınırların aşılması ile ödenecek cezaların çok yüksek seviyeleri ulaşması gibi etkenler otomobil üreticilerini hibrit ve elektrikli araçlara doğru çok hızlı bir dönüşüme zorluyor. Subaru Avrupa’da e-BOXER hibrit motorlu aracını Aralık ayında satışa sundu, çok yakın bir gelecekte de tamamen elektrikli bir orta sınıf SUV modelini pazara sunmaya hazırlanıyor. Elektrikli motor destekli, benzinli 2 litre Boxer motora sahip tamamen yenilenmiş Subaru Forester modeliniAvrupa ile aynı anda çok rekabetçi bir lansman fiyatıyla pazara sunuyoruz. Forester’ın giriş versiyonu bile çok dolu bir araç, rakiplerimizin opsiyon olarak sunduğu özelliklerin neredeyse tamamını Forester’da standart olarak yer alıyor. Bu anlamda 390 bin TL’lik başlangıç fiyatının çok rekabetçi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler