Sinemardin festivali başlıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en uzun soluklu film festivali olan SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, 6 Aralık'ta perdelerini onüçüncü kez seyirciyle buluşuyor.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 17:48
Sinemardin festivali başlıyor
Abone Ol google-news

13 yıl önce Mardin'de başlayan ve amacı bölgenin sinema altyapısını tanıtarak, kültürel hazinesini ulusal ve uluslararası sinema endüstrisiyle buluşturmak olan SineMardin, bu yıl da film seçkisini Mardin'li sinemaseverlerle buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Mardin Film Ofisi tarafından düzenlenen 13. SineMardin'in açılış filmi, senaristliğini ve yönetmenliğini Emin Alper'in üstlendiği Kız Kardeşler filmi olacak.

6 ARALIK'TA KAPILARINI AÇIYOR

6-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek SineMardin, 24 uzun metraj ve belgesel film seçkisini iki ayrı salonda sunacak. Mardin AVM Cinemaximum salonlarında gerçekleşecek festivalde gösterilecek filmler arasında 2019 yılının bol ödüllü filmlerinin yanısıra bu yılın en iyi çıkış yapan filmleri yer alıyor.

Kıvanç Sezer'in Babamın Kanatları'yla başlayan üçlemesinin ikinci filmi Küçük Şeyler, Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Aslı, Mardinli Süryani bir ailenin dramını anlatan Nihat Burak imzalı Kapı filmi, Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık üçlemesinin ilk filmi olan Bağlılık Aslı, oyuncu kadrosunda Mardinli oyuncu Feyyaz Duman'ın yer aldığı Eylem Kaftan'ın Kovan filmi, Yönetmen Ali Aydın'ın Altın Portakal En İyi Sanat Yönetmeni ödüllü Kronoloji filmi, Pelin Esmer'in Toroslardaki köylere tiyatrocu kadınlarla yaptığı turneyi konu alan Kraliçe Lear filmi, dünya premiyerini Berlinale'de yapan Burak Çevik imzalı Aidiyet, Murat Pay'ın usta bir hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu alan Dilsiz filmi, Türkiye'de kadın göçmen olmanın tüm zorlıklarını gözler önüne seren Kıvılcım Akay'ın Amina belgeseli ve Mardin'de hayatını hayvanların hayatlarını tamir etmeye adamış Mardinli Hasan'ın hikayesini anlatan Hayat Tamircisi belgeseli bu yılın ulusal film seçkisinde yönetmen ve oyuncu ekiplerinin katılımıyla yer alacak. Uluslararası film seçkisinde ise, Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödüllü Bong Joon-ho imzalı gerilim ve kara komedi filmi Parazit, Pedro Almodovar'ın Acı ve Zafer filmi, Filistinli yönetmen Elia Suleiman'ın Cannes ödüllü filmi Burası Cennet Olmalı, Ali Abbasi'nin Nordik kara film denemesi Sınır, Cannes Film Festivali Juri Ödülü sahibi Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles'in Bacurau filmi, 1922 yılında Almanya'da çekilen ve korku sinemasının başyapıtlarından sayılan Friedrich Wilhelm Murnau imzalı Nosferatu gösterimleri gerçekleşecek.

SineMardin kapsamındaki tüm gösterim ve atölye programları her yıl olduğu gibi ücretsiz olarak Mardin'li sinemaseverlerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler