Erdoğan'ın "Solculuğuyla meşhur, aşırı ucun avukatı" dediği Kazmaz’dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aşırı ucun avukatı, solculuğuyla meşhur” dediği, memleketi Güneysu’da yapılan HES inşaatına karşı çıkan yurttaşların avukatı Remzi Kazmaz: Rize’nin, çayın, derelerin avukatıyım.

Yayınlanma: 27.02.2020 - 19:25
Erdoğan'ın
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Azerbaycan seyahatinden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamda memleketi Rize Güneysu’daki HES inşaatına gösterilen tepkileri ve yurttaşların avukatlığını yapan Remzi Kazmaz’ı eleştirdi. Erdoğan, Fox TV’ye tepkisinin nedenini anlatırken “Bu malum televizyon kanalıyla ilgili orada biraz celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. ilçemle alakalı, Güneysu HES ile alakalı bir haber. Bu malum kanalın kameramanları, muhabirleri de oraya gitmişler. Malum aşırı ucun avukatlarından bir avukat, hep beraber orada” ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı

‘SOLCULUĞUYLA MEŞHUR AVUKAT…’

Erdoğan konuyla ilgili bölge idare amirleri ve belediye başkanından bilgi aldığını söyleyerek, “Bununla alakalı ruhsatı var mı” dedim. Kaymakam bey dedi ki “Ruhsatı, her şeyi var” Bunların derdi “Niye bize sorulmadan başladı?” Ondan sonra belediye başkanını aradım. Başkan da dedi ki “Ruhsatları, her şeyleri var ama dert başka.” Dert, bunları yapan kim? Yapanlar AK Partili. Bundan bu işe girdiler ve Rize merkezden de solculuğu ile meşhur olan avukat, malum televizyon kanalıyla beraber tezgahı kurup oradan güya bize kan kaybettirecekler.” demişti. 

Erdoğan'ın baba ocağı Rize Güneysu'daki HES şantiyesi

AVUKAT KAZMAZ: AŞIRI UCUN DEĞİL DERELERİN AVUKATIYIM

Avukat Remzi Kazmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkında söylediği sözlere yanıt verdi. Erdoğan ile aynı derede yüzdüğünü, aynı derede balık tutuğunu söyleyen Kazmaz, “Sayın Cumhurbaşkanı, beni aşırı ucun avukatı olarak nitelendiriyor. Ben, çilekeş Karadeniz kadını Meryem ile Rize’deki Çay Fabrikası’nın kadrolu işçisi Mehmet’in oğlu Avukat Remzi Kazmaz’ım. Rize’nin, çayın, derelerin avukatıyım. Cumhurbaşkanı gibi ben de Rizeliyim.” dedi.

Köylüler projeye karşı imza kampanyası başlattı

Güneysu’daki derelerin suyunun borulara hapsedildiğini vurgulayan Kazmaz, “Güneysulular derenin yatağında akmasını, çocuklarının yüzmesini ve balık tutmasını istiyor. Erdoğan’a çağrım gelsin balık tuttuğu derenin son halini görsün. Görünce kendisi ‘Ne yaptınız bu dereye?’ diyecek, sorumlular hakkında işlem yaptıracaktır.” ifadelerini kullandı. 

Avukat Remzi Kazmaz

“CUMHURBAŞKANI YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR”

HES’lere ilçede yaşayan tüm yurttaşların tepki gösterdiğini belirten Kazmaz şu ifadeleri kullandı: Suyun ideolojisi olmaz. Bizim tek bir amacımız var. Allah’ın yarattığı suyu HES yapacağım diye kurutup, koskoca Gürgendere’yi feda edemeyiz. AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı’ya halkın yanında pek çok kereler ‘Gel süreci’ birlikte yürütelim, buradaki durumu Cumhurbaşkanı’na ilet dedim. O da bana ‘Abi en iyisini sen bilirsin’ dedi ancak Cumhurbaşkanı’nı da bilgilendirmedi. Ben de Rizeliyim. Kendi toprağıma sahip çıkmak en doğal hakkım. Sayın Cumhurbaşkanı, baba ocağındaki bir konu hakkında dahi yanlış ve eksik bilgilendirilmiştir. Erdoğan’ın 5 - 6 Mart gibi memleketine gelmesi bekleniyor. Süreç hakkında kendisini bilgilendirmek için bir rapor hazırladık. Erdoğan, bu raporla eksiksiz ve tarafsız bilgilendirilmiş olacak”

NE OLMUŞTU? 

Erdoğan’ın babasının ocağı Rize Güneysu’ya bağlı Gürgen köyünde yaşayan yurttaşlar, uzun süredir bölgede yapılmak istenen HES projesine karşı mücadele veriyor. Köylüler, “Yol yapacağız” denilerek kandırıldıklarını ve HES inşaatına başlandığını söyleyerek durumu yargıya taşımıştı. CİMER’e de başvuran köylülere verilen yanıtta HES projesinin gerekli izinlerin alınmadan yapıldığı, şirkete para cezası kesilerek çalışmaların durdurulduğu bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler