EMRE YILMAZ KARİKATÜR SERGİSİ 15 OCAK’TA AÇILIYOR

Bir buçuk yıl önce kurulan ve 18 sergiye ev sahipliği yapan Karikatür Atölyesi, kurucusu Emre Yılmaz’ın karikatür sergisi ile etkinliklerine hız vermeden devam ediyor. Emre Yılmaz’ın bu sergi için özel çizmiş olduğu orjinal çalışmalarından oluşan sergi 15 Ocak Çarşamba günü Saat: 18:30’da açılışını yapacak. Sergiye tüm sanat severler davetlidir.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 16:09
Abone Ol google-news

 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Yılmaz, birçok gazete ve dergi de karikatürler çizdi. 2006 yılında kurmuş olduğu Obur Mizah dergisi ile yıllarca çeşitli etkinliklere imza attı. Yılmaz Obur Mizah’ı artık Karikatür Atölyesi’nin resmi yayın organı olarak 3’er aylık sürelerle çıkarmaya başladı. Ulusal ve Uluslararası birçok karma sergiye katıldı. Çeşitli yarışmalarda ödülleri ve seçici kurul üyelikleri bulunmaktadır.


Trt kanalı için belli bir süre animasyon çalışmalarına imza attı. Tasarımcı Kafası Reklam Ajansı’nın kurucusudur. Karikatür Vakfı’nda Nezih Danyal sayesinde başladığı karikatür eğitmenliğine devam etmektedir. 2018 yılında Karikatür Atölyesi’ni kurmuştur. Atölye’nin sanat direktörlüğünü ve atölye eğitmenliğini yapmaktadır.


Emre Yılmaz’ın bu sergi için özel çizmiş olduğu orjinal çalışmalarından oluşan sergi 15 Ocak Çarşamba günü Saat: 18:30’da açılışını yapacak. Sergiye tüm sanat severler davetlidir.

EMRE YILMAZ 

1984 yılında Ankara’da doğdu. 2004-2008 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Cumhuriyet, Sabah, Birgün, Evrensel ve Homur gibi gazete ve dergiler başta olmak üzere birçok gazete ve dergide karikatürleri yayımlandı. Kültür Sanat ve Edebiyat Dergilerine karikatürler çizdi. 2006 yılında kurmuş olduğu Obur Mizah Dergisi’nin kurucu editörlüğünü yapmaktadır. Obur Mizah adına birçok karikatür sergisi ve yarışma düzenlemiştir. Ulusal ve Uluslararası birçok karma sergiye katılmıştır. Ankara’da Karikatür Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Ankara Karikatür Festivali ekibinde yer almaktadır. Türkiye ve Almanya’dan 2 karikatür ödülü sahibidir. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası Karikatür Yarışmaları’nda Seçici Kurul görevlerinde bulunmaktadır. Nezih Danyal sayesinde Ankara’da Karikatür Vakfı’nda karikatür dersleri vermeye başlamıştır. Trt kanalı için belli bir süre animasyon çalışması yapmıştır. Tasarımcı Kafası Reklam Ajansı’nın da kurucusudur. 2018 yılında kurmuş olduğu Karikatür Atölyesi bünyesinde yer alan karikatür galerisi ve atölyesini yönetmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler