'Öğretmen sınıftan çıkarılıyor'

Eğitim Sen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında uygulanacak “Değerler Eğitim Protokolü”nün yürütmesinin durdurulması ve iptali için Bolu İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Yayınlanma: 05.11.2019 - 22:11
'Öğretmen sınıftan çıkarılıyor'
Abone Ol google-news

Eğitim Sen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında uygulanacak “Değerler Eğitim Protokolü”nün yürütmesinin durdurulması ve iptali için Bolu İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Sendikanın Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı  Gezici, uygulamanın telafisi mümkün olmayan hasarlar yaratacağını söyledi.

Gezici, şunları söyledi: 

“Protokolde ‘bu eğitimden, istekli velilerin çocukları yararlanacak ve bu eğitimin denetiminden, kullanılacak materyallerin ve etkinliklerin hazırlanmasından müftülük sorumlu olacaktır’ denilmektedir. Anayasanın 42. maddesinde eğitim ve öğretimin, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetimi ve denetimi altında yapılacağı kurala bağlanmıştır.

Bu protokolle, MEB’in sorumluluğunda ve onayında bulunan yetki aşılıyor, eğitim birliği bozuluyor, öğretmen sınıftan çıkarılıyor ve itibarsızlaştırılıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler