Dünyadan kısa kısa

.

Yayınlanma: 17.02.2020 - 12:09
Abone Ol google-news

ELTON JOHN KONSERİNİ YARIDA KESTİ

Dünyaca ünlü şarkıcı ve besteci Elton John (72) pazar günü Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde verdiği konseri hastalık sebebiyle yarıda kesti. Mount Smart Stadyumu'ndaki konseri sırasında bir hayli zorlanan ve "Sesimi tamamen kaybettim. Şarkı söyleyemeyeceğim." diyen Elton John "Gitmem gerek, özür dilerim" sözleriyle konserini sonlandırdı. Piyanosonun üzerine eğilen ünlü şarkıcının gözyaşlarına hakim olmakta zorlandığı görülürken konser alanını dolduran kalabalık büyük bir alkışla ona destek verdi. Yeni Zelanda turnesinin ilk ayağını yarım bırakmak zorunda kalan Elton John'a konser öncesi zatürre teşhiasi konmuştu.

MARGARET ATWOOD'UN ESERİ BALEYE UYARLANIYOR

Kanadalı yazar Margaret Atwood'un distopik üçlemesi ünlü koreograf Wayne McGregor tarafından baleye uyarlanıyor. günümüzün en saygın romancılarından biri olarak kabul edilen sayısız ödül kazanan Atwood'un "Oryx and Crane", The Year of the Flood" ve "MaddAddam" adlı romanları İngiliz Kraliyet Balesi (Royal Ballet) ile Kanada Ulusal Balesi ortaqk işbirliğiyle sahneye taşınacak. Palindromik bir özelliğe sahip "MaddAddam" başlığıyla sahnelecek üç bölümlük bale 2022'de izleyiciyle buluşacak. Eserin müziklerini ise yine ünlü bir isim, Max Richter besteleyecek.

QUEEN AVUSTRALYA KONSERİNDE LİVE AİD SETİNİ TEKRARLADI

Avustralya'da yaşanan büyük yangın felaketinin ardından düzenlenen yardım konserinde sahne alan Queen gurubu, 1985 yılındaki Live Aid konserinde çaldıkları efsanevim seti tekrarladı. Solist olarak gruba Adam Lambert'in eşlik ettiği konserde, 1985'te çaldıkları seti tekrarlayan Queen kendilerine ayrılan 22 dakikalık bölümde "Bohemian Rhapsody", "Radio Ga Ga", "We Will Rock You" ve "We Are The Champions" gibi unutulmaz hitlerini çaldı. 10 saat süren ve Olivia Newton John, Alice Cooper gibi isimlerin de sahne aldığı konserden 6 milyon 700 bin dolar civarı bir gelir elde edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler