Erdoğan'ın anlaştığı İsrail, Gazze'yi bombaladı

İsrail savaş uçakları Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan üç bölgeyi bombaladı.

Yayınlanma: 02.07.2016 - 14:15
Abone Ol google-news

<video:561537>

<video:560022>

AFP haber ajansı, güvenlik kaynakları ve görgü tanıklarında dayandırdığı haberine göre, İsrail savaş uçakları sabahın erken saatlerinde Cibaliya beldesinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait mevzilerin yakınındaki boş araziyle Beyt Lahiya'da İslami Cihad Hareketi'ne bağlı Kudüs Seriyyeleri'ne ait bir mevziyi vurdu.

İsrail'in saldırılarında Ez-Zeytun mahallesinde bulunan Kassam Tugayları'na ait iki mevzi ve su kuyusu açma ekipmanlarını içeren bir atölye de hedef alındı. Atölye tamamen yıkılırken, çevredeki evler de zarar gördü.

Beyt Hanun beldesinde de bir zirai tesisin vurulduğu ve tesisin neredeyse tamamının yıkıldığı belirtildi. İsrail savaş uçaklarının ayrıca Gazze-Mısır sınırında yer alan Refah kentinde boş bir araziyi bombaladığı kaydedildi.

İsrail yanlısı İngilizce yayın yapan internet sitesi İ24 ise, İsrail savaş uçaklarının sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nde iki bölgeye saldırı düzenlediğini açıkladı. İ24'e ek olarak Filistin'den yayın yapan RassdNews de İsrail uçaklarının Gazze'yi bombaladığını 'son dakika' olarak geçti.

FİLİSTİN'DEN AÇIKLAMA YAPILMADI

Saldırıda hedef alınan binalarda ağır hasar oluşurken Filistinli kaynaklardan henüz herhangi bir can kaybı rapor edilmedi. Yerel kaynaklar saldırılar sonucu 4 Filistinli sivilin yaralandığı bildiriyorlar.

TÜRKİYE ABLUKAYA GÖZ YUMDU

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara saldırısı sonrasında gerilen ilişkilerin normalleşmesi için geçtiğimiz günlerde varılan anlaşma metni Türkiye ve İsrail taraflarınca imzalandı.

Türkiye ile İsrail'in mutabakata varmasının ardından iki ülkeden aynı anda basın toplantısı düzenlenerek anlaşmanın maddeleri açıklandı. Netanyahu, anlaşma sonrasında da yaptığı açıklamada Gazze'nin denizden ablukasının devam edeceğini söyledi. Netanyahu, "Anlaşma İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasının yolunu açıyor" diye konuştu. Türkiye'den ise Gazze ablukasının kaldırılmasına ilişkin herhangi bir madde olmadığı, İsrail'in izni doğrulutunda 'Lady Leyla' isimli gemiyle Gazze'ye yardım yapılacağı açıklanmıştı.

<video:560034>

Türkiye ve İsrail resmen anlaştı... İmzalar atıldı

İsrail’le anlaşmaya dair yalanlar ve gerçekler

Özürlü diplomasi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler